Istuntakurssia ja pilatesta

Loppusyksy on ollut ratsastuksen kannalta erittäin aktiivista aikaa. Lokakuussa osallistuin Tuomarinkylän ratsastuskoulussa pidettyyn istuntakurssiin, jossa käytiin läpi istuntaan liittyviä tekniikoita jumppapallon, trampoliinin ja hevosen avulla. Istuntahan tarkoittaa sitä missä asennossa ratsastaja istuu hevosen selässä, missä hänen painopisteensä on ja mitä kohtaa hän hevosessa puristaa tai ei purista jaloillaan. Pienikin muutos asennossa vaikuttaa hevoseen ja taitava ratsastaja pystyy ratsastamaan herkkää hevosta pelkällä istunnallaan. Kolmessa vuodessa olen oppinut perusasiat, mutta harjoitusravi on ollut yhtä tuskaa: kuin perunasäkki pomppinut hevosen selässä ja kokenut itseni todella tyhmäksi, koska en vaan ole oppinut tuota lajia. Mutta mitä tapahtuikaan istuntakurssilla! Opin rentoutumaan, aktivoimaan vastaslihakseni ja liikkumaan ravissa hevosen mukana.  Liidin pitkin kenttää Hermionen kanssa ja olin lumoutunut! Olin oppinut harjoitusravin.

Kun kipinä istuntaan oli syttynyt, marraskuussa osallistuin Haagan Pilates-studion ratsastajille räätälöityyn pilateskurssiin, jonka tavoitteena on auttaa ratsastajaa saavuttamaan jäntevä, tasapainoinen ja rento istunta.  Lisäksi pilates asettaa kehon tuettuun keskuslinjaan eli tasapainoon ja näin ratsastajan ja hevosen tasapainopisteestä tulee yhteinen. Kun ratsastajan istunta on tasapainossa, oikein kannettuna, hevonen liikkuu rennosti tasapainoisena ja aktiivisena. Oikean istunnan ansiosta avut ovat selkeitä ja hevonen kuuntelee niitä mielellään.  Puolentoista tunnin pilateskurssin jälkeen jalkani tutisivat, vatsalihaksissa tuntui ja olin puhki. Ihmettelin oloani, sillä olimme maanneet lattialla,  liikuttaneet jalkoja eestaas, jännittäneet keskivartaloa ja hengittäneet. Kävely tuntui kuitenkin rennolta, mutta samalla jäntevältä ja seuraavan päivän ratsastustunti sujui mahtavasti. Korsetti piti ja lonkat olivat rennot. Niinpä päätin jatkaa pilatesta. Käyn nyt selkäpilateksessa ja opettelen hengitystekniikkaa, keskivartalon hallintaa ja kehon rentouttamista. Pitkään jatkuneet niskavaivat ovat helpottaneet, kuten myös alaselän kireys. Kiitos Pilateksen!

Uusien kokemusten innostamana liityin joulukuussa Satsiin. Siitä lisää seuraavissa päivityksissä.

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s