Bodybalance, hotmojo ja cycling

Ennen joulua etsin jooga-tuntia, johon myös uintia harrastavat tyttäreni voisivat osallistua. Joogaa siitä syystä, että kehon hallinta paranisi ja samalla myös liikkuvuus sekä joustavuus lisääntyisivät, miksei myös keskittymiskykykin. Jooga-klubeja löytyikin, mutta harjoittelumaksut olisivat olleet korkeat, koska pääsääntöisesti nuorille henkilöille suositeltiin yksityistunteja. Tunnista olisi joutunut pulittamaan 86 €. HUPS, liian kallista. Niinpä päädyin SATSin sivuille, josta löysin SATS Together-palvelun. Palvelu tarjoaa nuorille (11- 15 vuotiaille) mahdollisuuden harjoitella yhdessä vanhemman kanssa kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Niinpä liityin tyttöjen kanssa SATSiin juuri ennen joulua.

Muutama sana SATSin tunneista, joita olen tähän mennessä kokeillut.

LesMills Bodybalance, on lempeä yhdistelmä joogaa, tai chi:ta ja pilatesta. Keskittymisen, hengityksen ja tarkoin valittujen liikeyhdistelmien kautta kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta miellyttävän musiikin tahtiin. Tähän mennessä olen tehnyt aurinkosoturia, lankkua, kobraa, linnunnokkaa ja paljon muuta. Mitä alempana ja sinnikkäämmin jalkojen varassa liikkuu, sitä kovemmin jaloissa tuntuu. Ensimmäisillä tunneilla uskoin, että jaloista, käsistä ja keskivartalosta loppuu voima, mutta vähitellen liikkeisiin on tottunut. Yllättävän raskasta, mutta samalla lempeää ja vetreyttävää liikuntaa. Tunnin lopussa rauhoitutaan ja rentoudutaan.  Australialaisittain Bodybalance seuraavassa LINKKIssä.

lataus

HOTMojo on hotjooga-konseptitunti, joka vedetään 38 asteen lämpöisessä hot studiossa. Totta kai halusin kokeilla myös tätä, sillä joogaa lähdin alun perin hakemaan, tosin liikunta 38 asteen lämmössä epäilytti hieman. Valitettavasti HOTMojo -tunteja on vähän ja niinpä niihin pääsy on vaikeaa, mutta ensimmäiselle tunnille pääsin varasijalta.  Studiossa oli kuuma ja kostea. Hiki nousi pintaan ja sydän löi normaalia tiheämpää. Opettaja varoitti, että ensimmäisellä kerralla voi tulla huono olo. Liikesarjat seurasivat toisiaan ja hiki virtasi, pulssi oli korkea. 10 minuuttia ennen tunnin päättymistä tunsin pyörtyväni ja oli pakko istua alas matolle. Jalat ja keskivartalo olivat kovilla. Treenin jälkeen olin aivan puhki ja olo oli kuin olisin juossut 10 kilometrin lenkin suhteellisen reipasta vauhtia, vaikka pääsääntöiosesti olin seissyt erilaisissa asennoissa ja jännittänyt lihaksiani. Treenivaatteista olisi voinut puristaa ainakin litran nestettä. Melko pian treenin jälkeen olo kuitenkin alkoi kohentua ja illalla oli todella rauhallinen ja harmooninen olo.

NikeFall09Yoga4

Näiden kahden harjoituksen lisäksi olen käynyt SATS Cycling -tunnilla. 50 minuuttia rääkkiä, jossa keuhkot huutaa hoosiannaa ja pulssi käy maksimissa useaan kertaan tunnin aikana. Tunnin jälkeen tuntee pyöräilleensä henkensä edestä. Korvaa juoksutreenin ja varsinkin talvella hyvä vaihtoehto kestävyyskunnon parantamiseen.

cycling (1)

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s