Alppiruusumetsän aluskasvillisuus

Rodon alle sopivista kasveista luettelo blogissani

Rodon alle kasvien kasvattaminen ei mielestäni ole sen ihmempää kuin minkä tahansa kasvin istuttaminen metsään eli mikä kasvaa metsässä, kasvaa kyllä varmaan alppiruusunkin alla.  Rodojen alle kannattaa istuttaa lajeja, jotka tyytyvät niukkoihin oloihin:

Lamo- eli pikkuherukka (Ribes glandulosum) kasvaa noin puoli metriä korkeaksi, mutta sen versot venyvät jopa metrien pituisiksi. Lamoherukka sietää syvääkin varjo. Tuivio (Microbiata decussata) on nopeakasvuinen, matala havupensas, joka viihtyy puolivarjossa. Vaikka talvella sen versot saattavat punertua, terve vihreä väri palautuu kesäksi.

Perennoista rodojen alle sopivat tarhavarjohiippa (Epmemium x rubrum), grönlanninhanhikki (Potentilla tridentata ’Nuuk’), pikkutalvio (Vinca minor) ja varjoyrtti (Pachsandra terminalis).


Kukkivista perennoista soveltuvat rönsytiarella (Tiarella cordifolium) ja tuoksukurjenpolvi (Geranium macrorrhizum).

Myös luonnonkasvien leviämistä metsään kannattaa suosia. Keväisin valkovuokkojen valtaamat alueet ovat upeita ja jos vielä sinivuokko alkaisi vallata metsää, niin vielä parempi (tosin sitä nyt sinne ei saa tuoda, jos se ei siellä jo ole).

Kielot taas kukkivat juhannuksen aikaan ja valtaavat myös hyvin kasvualueita. Mutta vuohenputkikasvustoa tulee välttää. Sen kun on puutarhaansa saanut, niin siitä ei pääse eroon. Kumpulassa taistelin tuota kiusausta vastaan ja se sa voiton. Sitkeä kuin mikä.

 

 

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s