Uskomatonta, mutta totta

Ostamastani talosta oli viety vaatekaapit ja paljon muuta. Ostotarjousta tehdessä kannatta sopia tarkasti, mitä kuuluu kauppaan.

Aikaa viemeisestä vierailusta taloon oli kaksi kuukautta ja siellä näytti tältä:

Taloa esiteltäessä parvekkeella oli puiset ritilät, mutta taloon tullesani ne oli viety pois. Minulle kerottiin, että kauppaan eivät kuulu parvekkeen markiisi ja pukeutumistilan peilit, muusta ei ollut puhetta.

Makuuhuone oli kurjassa kunnossa. Eniten ihmetytti kuitenkin pukeutumistila, josta oli viety kaksi vaatekaappia. Myyntiesitteesä mainittiin, että kalusteet ovat tummaa puuta (monikossa), mutta jäljellä oli ainoastaan yksi tumma kaluste. Lisäksi pukeutumistilan seinät oli maalattu puutteellisesti ja sähköjohdot roikkuivat seinillä.

Alakerran wc/kodinhoitohuoneessa odotti seuraava yllätys: peili ja lamput olivat kadonneet seinältä. Japanilaisesta puutarhasta oli viety valaiseva kivi ja alakerran lattia oli naarmuuntunut. Keittiöön oli tuotu vanha likainen Electroluxin jääkaappi/pakastin, vaikka esitteessä luki, että jääkaappi/pakastin vaihdetaan Siemensin integroituun kaappiin.

Soitin kiinteistövälittäjälle ja hän kertoi odottaneensakin soittoani! Miksi?? Kerrottuani, että talo ei ole siinä kunnossa kuin sitä minulle on myyty ja sieltä on kadonnut tavaraa, välittäjä  Sain seuraavanlaisen vastauksen myyjältä (välittäjästä ei kuulunut pihaustakaan):

Hei,

Jää/pakastin on integroitu, hyvin vähän käytetty ja paljon nuorempi kuin kaappi jonka vein pois. Vaihdoin 8 vuotta vanhan tilalle 3-4 vuotta vanhan. Kaappi on varmasti parempi kuin 8 vuotta vanha Siemens olisi.
KH:n kalustet: puutaso, sen alla olevat kaapit ja laatikostot sekä tassuammeen jalusta ovat tummaa puuta.
Kalusteet ovat Roveresta hankittu remontin yhteydessä, mutta Vepsäläiseltä myöhemmin ostamani vaatekaapit ovat irtaimistoa.
Jos jätehuoltosopimukseesi ei yhtä tyhjennystä voi lisätä, niin soitan HSY:lle josko he tekisivät ylimääräisen tyhjennyksen. Ison talon tyhjentäminen ei ole aivan niin yksinkertanen juttu kuin huoneistosta toiseen muuttaminen, ymmärrät varmaan.
Pyysin AS:ää viemään pesutornin pois, saat häneltä myös postilaatikon avaimen.
Kun asunnosta muutetaan pois, jää aina seiniin taulujen ym. kiinnitysjälkiä, sille ei voi mitään. Yleensä muuton yhteydessä tulee kuitenkin aina tehtäväksi jonkin verran maalaus- ja tasoitustyötä.
Puuneliöt parvekkeella ovat irrallisia ja niitä saa Bauhausista.
Kunhan saat talon sisustetuksi hyvällä maulla, uskon että harmisi ovat ohi, tyhjä talo ei tietenkään ole vaikutelmaltaan aivan sama kuin arkkitehdin taloon suunnittelemin kalustein, tauluin ja verhoin. Olisin kyllä myynyt sinulle osan kalusteista, mutta viimeksi asia jäi siihen, ettet halua. Itse muutto minun oli pakko suunnitella tarkoin jo viikkoja sitten. Raskaiden kalusteiden kantaminen kudenteen kerrokseen oli ammattimiehillekin iso urakka.
Ystävällisin terveisin
R
Ohessa on kuva hyvässä kunnossa olevasta jääkaapista, johon minun olisi pitänyt olla tyytyväinen:
_MG_1998_edited-1

 

Kun vihdoin ja viimein yli viikon kuluttua loppukaupasta sain kiinteistövälittäjän kiinni hän sanoi, että kaappeja ei olisi pitänyt viedä talosta, mutta että vastassa on todella hankala myyjä, jonka kanssa on vaikea neuvotella. Seuraavaksi kuulin, että heillä ei ole eväitä tässä pattitilanteessa, vaan ainut tie on viedä asia eteenpäin lakiteitse….

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

2 vastausta artikkeliin “Uskomatonta, mutta totta”

    1. Niinhän se on. Aikaisemmin tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Naapuri kommentoi käydessään täällä, että hän oli joutunut jopa palauttamaan pyyhekoukun, jonka oli vienyt asunnosta. Täältä on otettu lähes kaikki mitä irti on saatu ja viety paremmille apajille. Opiksi tästä voi ottaa sen, että mihinkään ei voi luottaa…

      Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s