Mindyjblog

Bungalow-talo, Glass House, sisustaminen, kissat, ruoka ja matkustaminen


Lionel Smit (s.1982) on eteläafrikkalainen kuvataiteilija, joka tunnetaan suurikokoisista muotokuvamaalauksista ja veistoksista. Laajasti maailmalla mainetta niittäneen taitelijan teokset ovat ensimmäistä kertaa Suomessa, Didrichsenin taidemuseossa

Maalaukset ja veistokset esittävät eteläafrikkalaisten naisten kasvoja, joiden kautta Smit esittää käsityksen identiteetistä ja sen muodostumisesta. Smit tutkii kuvallisesti Etelä-Afrikan alati muuttuvien väestöjen identiteettiä: monikulttuurisessa yhteisössä ja globaalissa maailmassa niiden muodostaminen ja säilyttäminen on haastavaa.

Esillä näyttelyssä on upeita maalauksia ja veistoksia, joissa näkyy Smitin kyky luoda abstrakteista viivoista ja maaliroiskeista näyttävä taideteos. Läheltä katsoen voi nähdä eri kerrokset, joiden väliin Smit on maalanut afrikkalaisen naisen kasvot.


Smitin työskentelyyn pääsee tutustumaan 15 minuutin mittaisessa videossa, jossa hänen monimuotoista työskentelyään voi ihailla. Kerros kerrokselta hän rakentaa maalauksen tai veistoksen.

Smit asuu ja työskentelee Kapkaupungissa. Hänen työnsä taiteilijana on jatkuvasti muuttuvaa, kekseliästä ja fyysistä, minkä ansiosta hän on menestynyt kaikkialla maailmassa. Muun muassa Lontoossa ja Hong Kongissa hän on pitänyt loppuunmyydyt näyttelyt ja hänen uransa saavutuksiin kuuluu myös Cristiesin huutokauppakamarin julkaisun kannessa esitetty Smitin taideteos.


Didrichsenin taidemuseossa Smitin teokset ovat esillä 29.1.2017 saakka. Kävin ja ihastuin, mahtava näyttely!

Kirjoita tähän kommenttisi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: