Mindyjblog

Bungalow-talo, sisustaminen, kirpputorit ja valokuvaus

Rooma oli pääsiäisen aikoihin täynnä ihmisiä. Kohteet, kuten Piazza Navona, Trevin suihkulähde tai Espanjalaiset portaat ympäristöineen kuhisi ihmisiä ja kohteiden kuvaaminen oli haastavaa. Koska kohteista ei saanut kunnollisia kuvia, kuvasin kohteiden luona olevia ihmisiä.

Istahdimme drinkille Piazza Navonalle. Aukion keskellä on kolme suihkulähdettä, joista suurin on Berninin suunnittelema Fontana dei Quattro Fiumi (1651). Kaksi muuta suihkulähdettä ovat Giacomo della Portan Fontana di Nettuno (1574) ja Fontana del Moro (1576). Piazza Navonalla järjestettiin 1800-luvulle saakka niin sanotut ”vesikisat”, joiden aikana aukio täytettiin vedellä ja ylimystö ajeli siellä vaunuillaan. Nyt aukion täytti itsestään kuvia ottavat ihmiset.

_MG_4257

_MG_4259

_MG_4258

_MG_4273Monti on mielenkiintoinen pienten putiikkien ja ravintoloiden kaupungin osa, joka pääsiäisen aikana oli huomattavasti rauhallisempi kuin vilkkaat turistikohteet. Monti on Colosseumin ja Roma Terminin välissä.

Tutustuimme vuosi sitten Roomassa ollessamme erittäin hyviä viinejä ja ruokaa tarjoavaan Ai Tre Scalini -ravintolaan, joka on perustettu 1895.  Alunperin ravintola on toiminut viinin pullottamona. Tarjoilija kertoi ihmisten tulleen pullottamoon omien pullojensa kanssa, jossa pullot on täytetty suurista viinitynnyreistä.

Ai Tre Scalini sijaitsee Via Panispernalla muraattien valtaamassa talossa.

Kadun päässä näkyy Santa Maria Maggiore, joka on yksi neljästä paavillisesta basilicasta. Kirkko on tunnettu Paavin kirkossa pitämistä puheista, runsaista mosaiikeista sekä kultakoristeluistaan. Valitettavasti tälläkin kertaa basilica oli suljettu.

_MG_4213

_MG_4207

_MG_4338

Pääsiäissunnuntaina oli todella kuuma päivä, ukkonen jylisi ja satoi. Olimme suunnitelleet tutustumista Forum Romanumiin, mutta hetkittäisen huonon ilman lisäksi sinne oli ainakin 100 m pituinen jono. Jonottamisen sijaan lähdimme kävelemään Colosseumin suuntaan, jolloin  huomasin kannon vieressä leikkivät lapset Konstantinuksen riemukaari taustallaan.

_MG_4376

Borghesen puisto on yksi Rooman suurimmista puistoista ja se on erittäin suosittu piknik-kohde. Puistossa on paljon nähtävää ja vuosi sitten kiersimme puiston ympäri. Tällä kertaa tulimme puistoon Espanjalaisten portaiden kautta ja päädyimme puiston näköalatasanteelle, josta on upea näkymä Piazza del Popololle ja Pietarin kirkkoon. Tällä kertaa huomio kuitenkin kiinnittyi tähän viulua soittavaan naiseen.

_MG_4425

Santa Maria del Popolon kirkko on yksi kauneimmista kirkoista Roomassa.  Ihmiset kuvattu kirkon rappusilla.

_MG_4447

Aventinuksen kukkula on yksi Rooman hienoimmista, kauneimmista ja kalleimmista asuinalueista. Aventinukselta on upeat näköalat yli Roomaan. Tässä kuitenkin tällä kertaa ihmiset kuvaamassa itseään ja upeaa maisemaa.

_MG_4427

Näköalatasanteelta etenimme Via di Santa Sabinalle, jossa  törmäsimme pitkään jonoon. Ihmettelimme hetken jonoa, jonka toisessa päässä ihmiset painoivat päänsä oveen. Mitä ihmettä noi oikein tekee? MR. H kävi kysymässä ja sai vastauksen:  Reiästä näkyy Pietarin kirkko. Tällä kertaa kuva jäi ottamatta, hyvä syy siis palata jälleen Roomaan!

_MG_4400

Paljon on vielä näkemättä, joten vielä on syy palata Roomaan.

terveiset

 

KIITOS KOMMENTISTASI!

%d bloggaajaa tykkää tästä: