Mindyjblog

Bungalow-talo, sisustaminen, kirpputorit ja valokuvaus

Koskikaraa (Cinlus cinlus) näkee Etelä-Suomessa talvisin, sillä se muuttaa sulien vesistöjen varrelle loka-marraskuussa ja palaa pesimäalueilleen jälleen maalis-huhtikuussa. Luontoportin mukaan meillä talvehtivat yksilöt ovat pääosin peräisin Pohjois-Norjasta (koskikara on Norjan kansallislintu).

Kävin kuvaamassa koskikaraa Nurmijärvellä helmikuun puolivälissä ennen kovia pakkasia. Tänä talvena koskella on näkynyt ainoastaan yksi koskikara, viime vuonna niitä oli Nurmijärvellä parisen kappaletta. Aikaisempiin kuviin pääset tästä.

Näiden kuvien jälkeen koskikaraa ei ole näkynyt Nurmijärvellä, mahtaako syynä olla veden pinnan nousu joessa. Pakkasen kiristyminen on nimittäin nostanut veden pintaa ja koski on kuohunut nyt kovemmin kuin kuvien ottamisen aikaan.  Toivottavasti se vielä tulee koskelle ennen muuttoaan pohjoiseen.

Koskikara Nurmijärvi

Kara asuu talvella Etelä-Suomessa sulien vesien varrella

Koskikara Nurmijärvi

Kara osaa poseerata

Koskikara Nurmijärvi

Kosken kuohujen keskellä pikkuinen kara

Koskikara Nurmijärvi

Kara viihtyy rantatöyräiden alla

Koskikara Nurmijärvi

Kara pesupuuhissa

Koskikara Nurmijärvi

Kara kuvattuna helmikuussa 2018

Koskikara Nurmijärvi

Koskikara lennossa

Kuvat on otettu Canon 5D MK II + EF 70-200 mm 1:2.8 L IS UM. Tirppakuvia varten pitäisi olla joku megalomaaninen objektiivi, joka painaa tuhottomasti ja maksaa maltaita. Ehkäpä kuvaan jatkossa maisemia ja jotakin hieman suurempaa kuin koskikara.

KIITOS KOMMENTISTASI!

%d bloggaajaa tykkää tästä: