Nukarinkoski upeana talviaamuna

Nukarinkoski on Vantaanjoen suurin koskijakso. Katso blogistani kuvat upeasta pakkasaamuna kuvatusta koskesta.

Nukarinkoski on Vantaanjoen suurin koskijakso. Pituutta koskelle kertyy 1300 metriä ja pudotusta 25 metriä. Nukarinkosken kunnostus aloitettiin 1996. Kunnostuksessa mm. koskea kivettiin ja rakennettiin kalaportaat. Koski onkin komea luonnonnähtävyys. Sen rannoilla on ollut pienimuotoista teollisuutta, mm. saha. Rannoilla kiertää useita reittejä ja joen yli pääsee neljää eri siltaa pitkin. Yksi Nukarinkosken ulkoilureiteistä kulkee läpi kilpikaarnarunkoisten mäntyjen metsän, jossa esiintyy vanhojen kookkaiden mäntyjen lisäksi kangaskorte-esiintymä (lisää Nukarinkoskesta täältä).

Nukarinkosken yläjuoksulta (Kansakoulu) kulkee upea kävelyreitti kohden Tammisiltaa, jossa sijaitsee alajuoksu. Kävelimme sen viikko sitten sunnuntaina upeassa auringonpaisteessa. Ihastuin Nukarinkoskeen, sinne piti päästä kuvaamaan uudelleen. Mikä sen parempi kuin talvinen pakkasaamu, pakkasta -20 astetta ja aikainen herätys upeaan lomapäivään. Vaatteita tarpeeksi kerroksittain päälle, nopea aamiainen, autoon, matka kohti Nurmijärveä ja Nukarinkoskea.

Koski oli ehtinyt jäätyä neljässä päivässä ja usva nousi koskesta. Tällä kertaa menimme kosken alajuoksulle eli lähdimme Tammisillalta etelään päin. Tässä upea Nukarinkoski:

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

_MG_6954-2-Edit

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Tammisilta Nukarinkoski

Tammisilta Nukarinkoski talvi 2018

Kuvat otettu 18.2. ja 22.2.  Kuvauskalusto Canon 5D Mark II ja 24-105 1:4. Kuvien säätö Lightroom ja Photoshop CC.

 

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s