Mindyjblog

Bungalow-talo, sisustaminen, kirpputorit ja valokuvaus

Nukarinkoski on Vantaanjoen suurin koskijakso. Pituutta koskelle kertyy 1300 metriä ja pudotusta 25 metriä. Nukarinkosken kunnostus aloitettiin 1996. Kunnostuksessa mm. koskea kivettiin ja rakennettiin kalaportaat. Koski onkin komea luonnonnähtävyys. Sen rannoilla on ollut pienimuotoista teollisuutta, mm. saha. Rannoilla kiertää useita reittejä ja joen yli pääsee neljää eri siltaa pitkin. Yksi Nukarinkosken ulkoilureiteistä kulkee läpi kilpikaarnarunkoisten mäntyjen metsän, jossa esiintyy vanhojen kookkaiden mäntyjen lisäksi kangaskorte-esiintymä (lisää Nukarinkoskesta täältä).

Nukarinkosken yläjuoksulta (Kansakoulu) kulkee upea kävelyreitti kohden Tammisiltaa, jossa sijaitsee alajuoksu. Kävelimme sen viikko sitten sunnuntaina upeassa auringonpaisteessa. Ihastuin Nukarinkoskeen, sinne piti päästä kuvaamaan uudelleen. Mikä sen parempi kuin talvinen pakkasaamu, pakkasta -20 astetta ja aikainen herätys upeaan lomapäivään. Vaatteita tarpeeksi kerroksittain päälle, nopea aamiainen, autoon, matka kohti Nurmijärveä ja Nukarinkoskea.

Koski oli ehtinyt jäätyä neljässä päivässä ja usva nousi koskesta. Tällä kertaa menimme kosken alajuoksulle eli lähdimme Tammisillalta etelään päin. Tässä upea Nukarinkoski:

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

_MG_6954-2-Edit

Nukarinkoski Nurmijärvi talvi 2018

Tammisilta Nukarinkoski

Tammisilta Nukarinkoski talvi 2018

Kuvat otettu 18.2. ja 22.2.  Kuvauskalusto Canon 5D Mark II ja 24-105 1:4. Kuvien säätö Lightroom ja Photoshop CC.

 

KIITOS KOMMENTISTASI!

%d bloggaajaa tykkää tästä: