Mindyjblog

Bungalow-talo, sisustaminen, kirpputorit ja valokuvaus

Joulukuun alkupuolella ajelimme Nurmijärven Myllykoskelle etsimään koskikaraa. Kuten blogistani käy ilmi koskikaraa olen etsinyt ja kuvannut Myllykosken maisemissa melkoisen monta kertaa. Koskikaraa ei näkynyt, mutta Myllykoski kuohusi kuin keväällä lumen sulaessa (katso aikaisemmat Myllykoski kuvat keväältä 2011 täältä).

En muista yhtä sateista ajanjaksoa kuin oli syksyllä 2017. Vettä tulla lorotti harva se päivä ja Turunväylän varressa jopa melottiin.  Tiet tulvi ja Etelä-Suomessa järvien pinnat nousivat ennätyskorkealle. Myös joet tulvivat kuten alla olevissa kuvissa voi hyvin todeta. Myllykoski oli upea kuvattava!

Nurmijärven Myllykoski joulukuu 2017 Minna Jacboson

Nurmijärven Myllykoski joulukuu 2017 Minna Jacboson

Nurmijärven Myllykoski joulukuu 2017 Minna Jacboson

Nurmijärven Myllykoski joulukuu 2017 Minna Jacboson

Myllykoskella on kaksi siltaa, josta Nurmijärven kunnan sivuilla kerrotaan näin: entisen voima-aseman kohdalla joen yli johtaa lohkokiviarkkujen varaan rakennettu puusilta (yllä oleva kuva, jossa mr H kuvaamassa). Samalla paikalla oli silta ainakin jo 1700-luvun puolivälissä. Keskimmäinen silloista (myös kuvissani näkyvillä) valmistui 1966 ja se  on yksi tiemuseon suojelukohteeksi määrittelemistä silloista.

Lisää Myllykosken historiasta voi lukea täältä.

KIITOS KOMMENTISTASI!

%d bloggaajaa tykkää tästä: