Talvi tuli yllättäen

Talvi tuli yllättäen ja ihan samalla tavalla se myös lähti. Muutama valkoinen luminen päivä ja jälleen musta maa. Onneksi ehdin ikuistaa talven näihin muutamiin kuviin.

Talven pumpulipuut

Perjantai-illan myrsky ja kylmä luoteistuuli saivat aikaan upean talvisen maiseman pikkujouluksi. Lauantaina oli ihanaa herätä talviseen maisemaan, jossa puut olivat kuin pumpulissa. Talvi oli saapunut Etelä-Suomeen!

Talvinen maisema, pumpulipuut

Kävelin illalla pimeässä rantaan ihmettelemään myrskyä. Tuuli puhalsi luoteesta suoraan rantaan, vesi lensi ja laituri heilui holtittomasti ylös ja alas. Lumi lensi tuulen mukana ja tarttui kiinni puiden runkoihin.

Yön aikana ranta ja puut jäätyivät. Aamulla aurinko sai rannalla olevat jään kuorruttamat talventörröttäjät sädehtimään. Talvi loi omaa taidetta.

Jäätynyt talvinen kasvi, talventörröttäjä

Omenapuista haaveilevat peurat

Mökin lähellä on iso kartano omenapuineen. Omenapuita on tuhansia. Keväällä ne kukkivat valkoisina, kesällä keltaiset voikukat valtaavat nurmen, syksyllä oksia koristavat omenat.

Mutta nyt ne olivat saaneet upean valkoisen peitteen.

Talviset puut, talvimaisema

Pysähdyin kuvaamaan talven omenapuita ja kuulin rasahduksen takanani. Kolme peuraa oli tulossa omenatarhan suuntaan, mutta viime hetkellä ne näkivät minut ja juoksivat karkuun. Valoa oli sen verran heikosti, että sain vain yhden ikuistettua valokuvaan.

Juokseva peura, talvimaisema

Eilen vietettiin Suomen 102-vuotispäivää. Viime vuonna järvi jäätyi itsenäisyyspäivän aikaan. Nyt kuitenkin sataa vettä ja lumesta on jäljellä vain muistot kuviin tallentuneina. Toivon kuitenkin, että saamme vielä kauniin valkoisen talven ja paksun jään peittämään järveä. Talvi, odotan sinua!

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s