Inspiroitumassa Mikkelin asuntomessuilla

Kävin inspiroitumassa Mikkelin asuntomessuilla.

En ole aikaisemmin ollut asuntomessuilla, mutta lähdimme mr H:n kanssa Mikkeliin hakemaan insipiraatiota mökin keittiöön sekä näkemään Honkatalojen suunnitteleman ja rakentaman viirtaviivaisen Wave-talon.

Wave

Wave-talo on arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema ja Honkatalojen rakentama hirsitalo Saimaan rannalla. Honkatalojen edustaja kertoi talon rakentamisen kestäneen 1,5 vuotta. Hintaa hän ei suostunut paljastamaan, mutta uskoakseni tämä upea kokonaisuus on maksanut miljoonia.

Wave Mikkelin asuntomessut 2017, MindyJBlog
Wave Mikkelin asuntomessut 2017, MindyJBlog

Eteisessä oleva seinä on rakennettu kaarevaan muotoon ja puu on käsitelty kuultavan valkoiseksi.

IMG_0355

Wavessä oli ulkoseinän ruskea väri otettu käyttöön myös makuuhuoneen seinässä, mikä inspiroi minua erityisesti. Näytti nimittäin siltä kuin talo olisi jatkunut ulkoa sisään. Valitettavasti en ottanut kuvaa kyseisestä ratkaisusta.

Kylpyhuoneessa oli käytetty vaaleaa- ja tummanharmaata laattaa. Kylpyhuoneen kalusteet on Itä-Suomen Keittiötukun toimittamat. Tykkäsin!

IMG_0362
IMG_0363

Keittiöt ovat tummia ja niissä on aamiaiskaapit

Keittiöissä väritys painottui tummanharmaaseen, mustaan ja puunvärisiin kaappeihin.   Huomioni kiinnittyi aamiaiskaappeihin, joita oli melko runsaasti esillä. Aamiaiskaappiin saa kätevästi piiloon aamiaisella käytettävät tarvikkeet: kahvinkeittimen, mikron, leivänpaahtimen sekä muita aamiaisella yleisesti käytössä olevia tarvikkeita ja ruokia.

IMG_0346IMG_0405IMG_0379

Huonekalut ovat suomalaiseen tyyliin harmaita

Huonekaluissa oli käytetty harmaan eri sävyjä sekä ruskeaa että mustaa. Myös isoja viherkasveja löytyi useasta kohteesta. Takat olivat pääosin kevyttakkoja, joiden sijoittaminen huoneeseen on huomattavasti vapaampaa kuin muurattavien takkojen.

IMG_0367IMG_0358IMG_0386IMG_0402

Myös ulkona päävärit ovat tummia

Ulkona tummat sävyt yhdistyivät puuhun. Valtaosassa näistä kuvissa näkyvistä terasseista on rakennettu Siperian lehtikuusesta, joka harmaantuu vanhetessaan. Kiva yksityiskohta oli kuitenkin pirteät värit, joita oli käytetty muutamassa kohteessa.

IMG_0388IMG_0382IMG_0374IMG_0381

Portaat jyrkässä rinteessä

Viimeisenä minua miellyttäneenä yksityiskohtana oli jyrkkään rinteeseen rakennetut portaat sekä terassi, jossa oli kevytbetonista valmistetut ulkokalusteet. Mökkiprojektissa on edessä portaiden rakentaminen melkein yhtä jyrkkään rinteeseen, joten tämä ratkaisu antaa hyvää perspektiiviä omaan suunnitelmaan. Tosin väri saa olla kaunis vaalea harmaa.

IMG_0371

Yhteenveto Mikkelin asuntomessuista:
Pääväreinä harmaa, musta ja puun väri
Isot viherkasvit
Mustat tai harmaat keittiökaapit ja aamiaiskaapit
Kauniisti sävytetyt hirsiseinät

terveiset

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s