Valokuvaus


Valokuvaus on varjon ja valon leikkiä, jossa tunnelma muuttuu valon intensiteetin mukaan. Mielenkiintoisimmat maisemakuvat olen kuvannut puolipilvisenä päivänä, jolloin varjot ovat pehmeämmät ja taivas elävä. 

Henkilökuvauksessa studiovaloihin pätee samat lainalaisuudet eli myös studiossa on saatava aikaan varjoja. 

Millainen on hyvä kuva? 

Mielenkiintoinen, kuvassa on dynaamista jännitettä ja se on oikein sommiteltu.

Yleensä kohteen tulee sijaita muualla kuin keskellä kuvaa. Sommittelu muualle kuin kuvan keskelle aiheuttaa omat haasteensa eläinkuviin, joissa eläimen silmän tulisi olla terävä. Tosin nykyaikaisissa kameroissa terävän kohteen voi helposti valita, kun omassa 11 vuotta vanhassa kamerassa tuollaista ominaisuutta ei valitettavasti ole. 

Valokuvauksen aloittaminen

Valokuvaus soveltuu kaikille ja kuvata voi kuka tahansa, jolla on kamera käytössään. Olen monesti ihmetellyt miksi valokuvaus mielletään enemmän miehiseksi lajiksi. Ehkäpä sitä pidetään enemmän tekniikka kuin taidelajina. Itse en ole koskaan pelännyt uusien laitteiden käyttöönottoa, joten ehkäpä juuri siksi valokuvaus on minulle rakas harrastus. 

Jotta valokuvaus onnistuu, on kuitenkin hallittava kuvauksen perusteet. Mitä enemmän kuvaa, sitä enemmän silmä harjaantuu etsimään linssin läpi sitä jotakin. Ja kun kuvaa tarpeeksi kauan, tulee jossain vaiheessa vastaan myös se kuva, jota on koko elämänsä ajan etsinyt.

Valokuvaaja MindyJ

Ensimmäinen järjestelmäkamerani oli Canonin 450d, josta parin vuoden kuluttua siirryin Canon Mark 5 D II full frame kameraan. En ole vielä harkinnut uuden kameran hankintaa, sillä olen ollut tyytyväinen kameraani. Tosin markkinoille ovat vyöryneet peilittömät kamerat, joiden tekniikka on pitkälle kehittynyttä. Näin ollen jossakin vaiheessa tulee eteen vaihto uuteen kameraan.

Ukkosmyrsky

Objektiivejä minulla on kaksi, joista EF 70-200 on ylivoimaisesti paras. Objektiivit ovat Canon EF 70-200 mm f/2.8 L IS, Canon EF 24-105 mm f/4 L IS. 70-200 mm putkea käytän eläimiä tai yksityiskohtia kuvatessani, kun taas 24-105 on maisema – ja studiokuvaukseen parhaiten soveltuva. 

Salamalaite: Canon Speedlite 430 EXII

Studiosalamat: Elinchrom D-Lite RX 2

Paavolan tammi

Valokuvaus on terapeuttista ja kehittävää. Löydät kuviani ja kuviin liittyvää postausta kategoriassa Valokuvia by MindyJ.

2 kommenttia artikkeliin ”Valokuvaus

  1. Hienoja kuvia sinulla.

    Kun seuraavan kerran tulet Tammelaan kameran kanssa, niin muista lähettää upeita kuviasi meidän käynnissä olevaan kuvakisaan. Kisaan pääset tutustumaan tästä linkistä.
    https://luontokuva.tammela.fi/

    T;Kalle

    Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s