Valokuvaus by MindyJ


Valokuvaus on varjon ja valon leikkiä, jossa tunnelma muuttuu valon intensiteetin mukaan. Mielenkiintoisimmat maisemakuvat olen kuvannut puolipilvisenä päivänä, jolloin varjot ovat pehmeämmät ja taivas elävä. 

Henkilökuvauksessa studiovalossa pätee samat lainalaisuudet eli myös studiossa on saatava aikaan varjoja. 

Millainen on hyvä kuva? 

Mielenkiintoinen, kuvassa on dynaamista jännitettä ja se on oikein sommiteltu.

Yleensä kohteen tulee sijaita muualla kuin keskellä kuvaa. Tämä sommittelu muualle kuin kuvan keskelle aiheuttaa omat haasteensa eläinkuviin, joissa eläimen silmän tulisi olla terävä. Tosin nykyaikaisissa kameroissa terävän kohteen voi helposti valita, kun omassa yhdeksän vuotta vanhassa kamerassa tuollaista ominaisuutta ei ole. 

Valokuvauksen aloittaminen

Valokuvaus soveltuu kaikille ja kuvata voi kuka tahansa, jolla on kamera käytössään. Olen monesti ihmetellyt miksi valokuvaus mielletään enemmän miehiseksi lajiksi. Ehkäpä sitä pidetään enemmän tekniikka kuin taidelajina. Itse en ole koskaan pelännyt uusien laitteiden käyttöönottoa, joten ehkäpä juuri siksi valokuvaus on minulle rakas harrastus. 

Jotta valokuvaus onnistuu, on kuitenkin hallittava kuvauksen perusteet. Mitä enemmän kuvaa, sitä enemmän silmä harjaantuu etsimään linssin läpi sitä jotakin. Ja kun  kuvaa tarpeeksi kauan, tulee jossain vaiheessa vastaan myös se kuva, jota on koko elämänsä ajan etsinyt.

Valokuvaaja MindyJ

Ensimmäinen järjestelmäkamerani oli Canonin 450d, josta parin vuoden kuluttua siirryin Canon Mark 5 D II full frame kameraan. En ole tämän jälkeen harkinnut uuden kameran hankintaa, sillä olen ollut tyytyväinen kameraani. 

Ukkosmyrsky

Objektiivejä minulla on kaksi, joista EF 70-200 on ylivoimaisesti paras. Objektiivit ovat Canon EF 70-200 mm f/2.8 L IS, Canon EF 24-105 mm f/4 L IS. 70-200 mm putkea käytän eläimiä tai yksityiskohtia kuvatessani, kun taas 24-105 on maisema – ja studiokuvaukseen parhaiten soveltuva. 

Salamalaite: Canon Speedlite 430 EXII

Studiosalamat: Elinchrom D-Lite RX 2

Paavolan tammi

Valokuvaus on terapeuttista ja kehittävää. Löydät kuvani blogissani kategoriassa Valokuvia by MindyJ.

2 vastausta artikkeliin “Valokuvaus by MindyJ”

  1. Hienoja kuvia sinulla.

    Kun seuraavan kerran tulet Tammelaan kameran kanssa, niin muista lähettää upeita kuviasi meidän käynnissä olevaan kuvakisaan. Kisaan pääset tutustumaan tästä linkistä.
    https://luontokuva.tammela.fi/

    T;Kalle

    Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s