Puunkaato – varo tätä firmaa

Puunkaatoa tilatessa kannattaa ehdottomasti sopia hinta ennen urakan aloittamista.

Tonttimme etupihalla tien varressa kasvaa rykelmä puita, jossa koivut, pieni mänty ja haapa kasvavat isojen mäntyjen varjossa. Ennen pihan kunnostusta tavoitteena oli pienempien puiden kaato. Puut voisi luonnollisesti kaataa itsekin, mutta ongelmana on sähkölinja, joka kulkee aivan puiden vierestä. Niinpä ainut keino on tiputtaa rungot alas kiipeämällä puuhun.

_MG_2081_edited-1

Tämä kuva on vuodelta 2014 ja kuvassa tien vieressä olevat puut oli siis tarkoitus kaataa.

Iltakävelyllä löysin  oheisen puunkaatoilmoituksen, jota paikallinen asukas oli suosittanut (nimi tuhrittu, sillä asukas ei liity tähän postaukseen). Ilmoitus oli mielestäni asiallisen oloinen ja koska yritystä oli suositeltu, soitin Suomen puunkaatoon kysyäkseni hintaa ja aikataulua.

suomenpuunkaato

Hintaa en saanut, vaan vakuutuksen siitä että yritys on markkinoiden halvin. Omistajan mukaan jopa niin halpa, että ihan harmittaa. Kaadettavat puut pitäisi nähdä, jotta hinta-arvion pystyy antamaan. Juuri sillä hetkellä ei allakkaa ollut saatavilla, joten minulle luvattiin soittaa pian takaisin. Soittoa ei kuitenkaan kuulunut. Illalla lähetin tekstiviestin, en saanut vastausta. Ajattelin, että antaa olla. Länsiväylässä on puunkaatoilmoituksia, eiköhän sieltä löydy tekijä.

Kului viikko ja yllättäen Suomen puunkaato otti yhteyttä. Yrityksen omistaja kertoi, että he ovat tulossa Espooseen ja voisivat samalla käydä tiputtamassa rungot alas. Olin hieman ihmeissäni ja kysyin oliko hän käynyt katsomassa tontillamme ja mikä on hinta-arvio. Omistaja vastasi, että eivät olleet, mutta koska kyseessä on joukko pieniä puita, hinta ei ole korkea.

Lähdin käymään asioilla ja sillä välillä puunkaatajat olivat tulleet paikaille. Metsuri soitti minulle ja kysyin vielä kerran, mitä puiden kaato maksaa. Minulle vastattiin, että tässä ei kauaa mene eikä hinta ole korkea. Samalla sain kyllä kuulla, että onpa täällä pihassa komea auto…. Epäilys hiipi mieleeni ja keskustelin mieheni kanssa siitä, että saa nähdä miten tässä käy.

IMG_0370Metsuri puussa

Kävin kotona ja kysyin jälleen hintaa, sillä olin menossa pankkiautomaatille nostamaan rahaa. En saanut vastausta. Olin äimistynyt. Nostin käteistä 400 euroa, sillä en voinut mitenkään kuvitella sen maksavan enemmän. No loppujen lopuksi tarina päättyy niin, että metsuri ei kertonut hintaa, vaan ojensi 800 euron maksukuitin.

Naapurin mukaan osa miehistä (heitä oli kolme) oli humalassa, kun hän oli tiedustellut omalta tontiltaan puun kaadolle hintaa. Hänelle oli myös kerrottu, että yleensä ison puun kaataminen maksaa 200 euroa. Törkeää toimintaa, suorastaan huijausta.

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

4 vastausta artikkeliin “Puunkaato – varo tätä firmaa”

 1. Tasan sama kokemus. Älkää ottako tältä huijarilta palveluita! Meillä jätti urakan kesken, puhui mut ympäri maksamaan puolet urakasta ja lupasi tulla seuraavana aamuna jatkamaan. Sen jälkeen ei vastaa enää puhelimeen. Piha nyt kuin myrskyn jäljiltä. ÄLÄ ota Mika Lepokorpea tontillesi kännäämään. Äijä on täys doku ja valehtelee sulle päin näköä!!!!

  Tykkää

  1. Moi, hyvä jos se ei ole ongelma sinulle. Minulle se oli. Oli nimittäin kyse kolmen puun kaatamisesta. Mökillä kaadettiin 45 puuta, hinta 1900 euroa.

   Tykkää

 2. Melkoista rahastusta, Keravalla kaadatin 4 puuta ja hinta oli 150 euroa. 1 henkilö paikalla. Uskomatonta että 800 euroa ja 3 henkeä tekemässä, huh huh.

  Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s