Puunkaato – varo tätä firmaa

Pakko jakaa tämä postaus varoituksena pihapuiden kaatamista suunnitteleville.

Tonttimme etupihalla tien varressa kasvaa rykelmä puita, jossa koivut, pieni mänty ja haapa kasvavat isojen mäntyjen varjossa. Ennen pihan kunnostusta tavoitteena oli pienempien puiden kaato. Puut voisi luonnollisesti kaataa itsekin, mutta ongelmana on sähkölinja, joka kulkee aivan puiden vierestä. Niinpä ainut keino on tiputtaa rungot alas kiipeämällä puuhun.

_MG_2081_edited-1

Tämä kuva on vuodelta 2014 ja kuvassa tien vieressä olevat puut oli siis tarkoitus kaataa.

Suomen puunkaato

Iltakävelyllä löysin  oheisen puunkaatoilmoituksen, jota paikallinen asukas oli suosittanut (nimi tuhrittu, sillä asukas ei liity tähän postaukseen). Ilmoitus oli mielestäni asiallisen oloinen, ja koska yritystä oli suositeltu, soitin Suomen puunkaatoon kysyäkseni hintaa ja aikataulua.

suomenpuunkaato

Hintaa en saanut, vaan vakuutuksen siitä että yritys on markkinoiden halvin. Omistajan mukaan jopa niin halpa, että ihan harmittaa. Kaadettavat puut pitäisi nähdä, jotta hinta-arvion pystyy antamaan. Juuri sillä hetkellä ei allakkaa ollut saatavilla, joten minulle luvattiin soittaa pian takaisin. Soittoa ei kuitenkaan kuulunut. Illalla lähetin tekstiviestin, en saanut vastausta. Ajattelin, että antaa olla. Länsiväylässä on puunkaatoilmoituksia, eiköhän sieltä löydy tekijä.

Kului viikko ja yllättäen Suomen puunkaato otti yhteyttä. Yrityksen omistaja kertoi, että he ovat tulossa Espooseen ja voisivat samalla käydä tiputtamassa rungot alas. Olin hieman ihmeissäni ja kysyin oliko hän käynyt katsomassa tontillamme ja mikä on hinta-arvio. Omistaja vastasi, että eivät olleet, mutta koska kyseessä on joukko pieniä puita, hinta ei ole korkea.

Lähdin käymään asioilla ja sillä välillä puunkaatajat olivat tulleet paikaille. Metsuri soitti minulle ja kysyin vielä kerran, mitä puiden kaato maksaa. Minulle vastattiin, että tässä ei kauaa mene eikä hinta ole korkea. Samalla sain kyllä kuulla, että onpa täällä pihassa komea auto…. Epäilys hiipi mieleeni ja keskustelin mr H:n kanssa siitä, että saa nähdä miten tässä käy.

IMG_0370

Metsuri puussa

Kävin kotona ja kysyin jälleen hintaa, sillä olin menossa pankkiautomaatille nostamaan rahaa. En saanut vastausta. Olin äimistynyt. Nostin käteistä 400 euroa, sillä en voinut mitenkään kuvitella sen maksavan enemmän. No loppujen lopuksi tarina päättyy niin, että metsuri ei kertonut hintaa, vaan ojensi 800 euron maksukuitin.

Naapurin mukaan osa miehistä (heitä oli kolme) oli humalassa, kun hän oli tiedustellut omalta tontiltaan puun kaadolle hintaa. Hänelle oli myös kerrottu, että yleensä ison puun kaataminen maksaa 200 euroa. Törkeää toimintaa, suorastaan huijausta.

7 kommenttia artikkeliin ”Puunkaato – varo tätä firmaa

 1. Tasan sama kokemus. Älkää ottako tältä huijarilta palveluita! Meillä jätti urakan kesken, puhui mut ympäri maksamaan puolet urakasta ja lupasi tulla seuraavana aamuna jatkamaan. Sen jälkeen ei vastaa enää puhelimeen. Piha nyt kuin myrskyn jäljiltä. ÄLÄ ota Mika Lepokorpea tontillesi kännäämään. Äijä on täys doku ja valehtelee sulle päin näköä!!!!

  Tykkää

  1. Moi, hyvä jos se ei ole ongelma sinulle. Minulle se oli. Oli nimittäin kyse kolmen puun kaatamisesta. Mökillä kaadettiin 45 puuta, hinta 1900 euroa.

   Tykkää

 2. Melkoista rahastusta, Keravalla kaadatin 4 puuta ja hinta oli 150 euroa. 1 henkilö paikalla. Uskomatonta että 800 euroa ja 3 henkeä tekemässä, huh huh.

  Tykkää

 3. Kova on hinta. Meillä on paikallinen hoitanut isot kuuset kumoon tunkkikaatona, karsinut ja pätkinyt klapimittaan murto-osalla tuosta summasta. Yksi mies ja Toyota Hilux. Ja luonnollisesti etukäteen hinta, ”sovittu suorite” eli yksikköhinta, mihin kuuluu kaikki työt ja metsurin oma asia kuinka nopeasti homma tapahtuu.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Tämä keikka oli hyvä opetus. Nykyään en tilaa mitään ilman, että siitä on sovittu kirjallisesti.

   Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s