Puuvahat Helmi, Ebenpuu ja Kuusi Osmo Colorilta

Seinien värin valinta on ollut kaikkea muuta kuin helppoa, mutta loppujen lopuksi Osmo Colorin Helmi, Ebenpuu ja Kuusi puuvahat valikoituivat huvilan väritrioksi. Puuvaha Helmi on päävärinä, Ebenpuu keittiön tehostevärinä ja vaalea kuusi valottaa eteistä.

Kannatti todellakin käyttää aikaa värien valintaan, helppoa se ei ollut, mutta olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen.

Miksi valitsin puuvahat?

Halusin huvilan seiniin materiaalin, joka on mahdollisimman luonnollinen ja jättää puun syyt ja kuvio näkyviin.

Puupinnan käsittelyvaihtoehtoja oli tarjolla useita. Kuultavia ja ohuita, puun luonnolliseksi jättäviä vaihtoehtoja etsiessäni, jätin maalit pois välittömästi. Lakkaa en myöskään miettinyt, sillä lakka jättää kalvon puun pintaan. Puuvahat ja suoja-aineet sen sijaan imeytyvät puuhun eikä niistä jää kalvoa pintaan.

Puuvahoja löysin kahdelta valmistajalta eli suomalainen Bloom ja saksalainen Osmo Color. Näistä kahdesta päädyin Osmo Colorin puuvahoihin, sillä Osmo Colorilla on erittäin laaja värivalikoima ja sävyjä on saatavilla sekä kevyitä että peittäviä. Ohessa linkki Osmo Colorin puuvahan värivaihtoehtoihin.

Huvilan katto on myös maalattu puuvaha Lumella. Lisää voit lukea tästä.

Puuvaha Helmi on sekoite ruskeaa ja harmaata

Rautakauppoja kierrellessäni huomasin, että Bauhausissa on pääkaupunkiseudun laajin Osmo Color -tuotevalikoima. Alunperin olin ajatellut makkareihin vaaleata harmaata Silkki -värisävyä, mutta loppujen lopuksi päädyin kuitenkin Helmi -sävyyn.

Helmi ei ole puhdas harmaa, vaan se on sekoitus ruskeaa ja harmaata, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Yllä on Helmi ja sen alla harmaa Kelo, joita testasin ennen päätöksen tekemistä.

Osmo Color Helmi ja Kelo puuvahat

Helmellä maalattiin kummatkin makuuhuoneet ja lisäksi olohuoneen toinen seinä. Ennen Helmellä maalaamista pohjustin seinät öljyvaha 1101:llä, joka on todella pahan hajuista litkua. Suosittelen hyvää ilmanvaihtoa, muuten voi saada melkoisen päänsäryn.

Osmo color puuvahat Helmi
Osmo color puuvahat Helmi
Osmo color puuvahat Helmi

Keittiön seinään valikoitui tumma Eebenpuu

Makuuhuoneiden ja olohuoneen seiniä maalatessani mietin kuumeisesti keittiön seinää. Kaapisto on vaalean harmaa, jonka vuoksi Helmellä maalattu seinä ja vaalean harmaa kaapisto olisi ollut pliisu.

Keittiön tehosteseinää varten ostin kaksi tumminta Osmo Colorin vahapurkkia eli Ebenpuun ja Tervan. Terva on sävyltään lähes musta, kun taas Evenpuussa on ruskeaa väriä mukana.

Osmo color puuvahat EbenpuuOsmo color puuvahat EbenpuuKannattaa testata värejä maalattavaan pintaan ennen päätöksen tekoa. Värit näyttävät eri puulajeilla ja valoissa erilaiselta kuin rautakaupan mallipaloissa. Maalasin kumpaakin sävyä keittiön seinään ja Ebenpuu näytti omaan silmään ehdottomasti paremmalta.

Eteisessä on kuultavan vaalea Kuusi

Eteisen värin valinta oli loppujen lopuksi aika helppo. Eteiseen halusin kuultavan vaalean sävyn ja Kuusi oli kumpaakin.

Osmo color puuvahat Kuusi

Nyt on seinät maalattu (paitsi kylppärissä vielä yksi pätkä odottaa vahaa) ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Jos tarvitset Tervan tai Kelon sävyistä puuvahaa, minulla on pari 0,375 desin purkkia myynnissä 15 euroa purkki (avattu kerran ja suljettu hyvin, maalattu laudanpätkä malliksi).

Talvea odotellen,

Minna ❤️

KIITOS KOMMENTISTASI!