Punainen kukkamatto 60-luvulta

Punainen kukkamatto 60-luvulta kiinnitti huomioni Catawiki -nettihuutokaupassa. Ilmoituksen mukaan kyseessä on harvinainen pyöreä skandinaavinen 1960-1974 Op art-matto (mitä tuo mahtaa tarkoittaa?). Myyjä pyysi tarkistamaan kuvista maton kunnon ja kertoi, että matossa on ajan tuomia jälkiä.

60-luvun punainen kukkamatto
60-luvun punainen kukkamatto

Ilmoituksessa olleiden kuvien perusteella punainen kukkamatto on todella likainen ja rispaantunut. Matto ei kiinnostanut huutajia ja sen hinta jäi alhaiseksi, ostin punaisen kukkamaton 30 eurolla. Tosin kaikkien kulujen kera matto maksoi 91 euroa, josta kuljetuskustannus oli 59 euroa.

Sain haisevan ja likaisen maton

Kolme viikkoa huudon jälkeen musta paketti oli jätetty ulko-ovelle. Jipii, ajattelin ja repäisin paketin auki. Paketissa oli unelmieni punainen kukkamatto melkoisen hajun kera. Heitin maton ulos parvekkeelle pakkaseen ja siellä se oli kolme viikkoa, mutta haju ei lähtenyt.

Lähempi tarkastelu paljasti punaisen kukkamaton olevan äärimmäisen likainen ja sitä oli ilmeisesti säilytetty jossakin tunkkaisessa paikassa. Tuuletus ei poistanut hajua, joten päätin pestä maton. Ensimmäisellä pesukerralla vesi oli tumman ruskeaa, mutta vaaleni pikku hiljaa pesukertojen edetessä. Kolmen pesu- ja huuhtelukerran jälkeen vesi oli puhdasta ja maton haju maltillinen.

Hemmon kanssa punaisen kukkamaton korjauspuuhissa

Parin päivän päästä matto oli kuiva ja päivän tuuletuksen jälkeen hajuton! Väri on kerrassaan upea ja punainen kukkamatto aivan ihana. Harmi vaan, että se oli melko pahoin rispaantunut.

Seuraavaksi edessä oli maton korjaaminen. Hemmon avustuksella ompelin punaisen kukkamaton kuntoon.

Punainen 60-luvun kukkamatto, maton korjaus, Hemmo; MindyJBlog
60-luvun matto on pesty, tuuletettu ja korjattu, MindyJBlog
60-luvun pyöreä kukkamatto, MindyJBlog

Punainen kukkamatto toivottaa tervetulleeksi huvilalle

Punainen kukkamatto sopii täydellisesti huvilan pieneen eteiseen. Kunhan Kontio saa kylpyhuoneen oven vaihdettua ruskeaksi (meillä on tällä hetkellä kaksi harmaata ovea), eteinen on valmis.

Eteisen seinä on maalattu Osmo Colorin puuvahalla, josta voit lukea lisää postauksestani. Eteinen on kalustettu Merivaaran 30-luvun yöpöydällä ja Torista ostetulla 1800-luvulta peräisin oleva vaatekaapilla. Lisäksi eteiseen tulee vielä puna-musta jakkara, kunhan saan sen kunnostettua.

Kukkamatto huvilan eteisessä, MindJBlog

Jos tunnistat punaisen kukkamaton ja tiedät siitä vaikka tekijän ja maan jossa se on tehty, niin olisi kiva saada lisätietoa. Muutenkin kaikki kommentit ovat tervetulleita!

t. Minna

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s