Reea ja vasen tassu

Tassuhistoriaa:

10 vko vanhana Reea mursi sääriluunsa ja kulki kipsi vasemmassa jalassaan neljä viikkoa.

Reea1
Murtuma jätti tassuun muiston ja Reea kulkee nykyään vasen takatassu vinossa. Lääkärin mukaan tassu on polvesta toista jalkaa löysempi. Ilmeisesti nivelsiteet ovat löystyneet ja Reea on kipsin seurauksena oppinut myös kävelemään väärällä tavalla. No pari kuukautta sitten Reea hyppäsi pöydältä tasolle ja kuinka ollakaan loukkasi taas vasemman tassunsa. Onneksi tassu vain venähti ja tapahtumasta selvittiin säikähdyksellä, levolla ja särkylääkkeellä.

Eilen ajelin pitkästä aikaa nuorimman tyttäreni ja Reean kanssa Inkooseen. Käytiin tarkistamassa, että huvilalla on kaikki OK. Jätin Reean hetkeksi ulos, sillä sisäkissallekin tekee hyvää olla välillä ulkona. Reea oli kuitenkin sitä mieltä, että ulkona on tylsää ja halusi sisään. Sisällä se touhuili normaaliin tapaan enkä huomannut Reeassa mitään omituista, kunnes illalla kotona vannhempi tyttäreni ihmetteli, miksi Reea on niin angsti. Ajattelin, että se oli väsynyt automatkasta enkä kiinnittänyt siihen sen ihmeemmin huomiota.

Tämän päivän Reea vietti kaapissa nukkuen, mikä on sille epätyypillistä. Yleensä se syöksyy lelu suussaan paikasta toiseen ja pyytää meitä leikkimään kanssaan. Iltapäivällä vanhin tyttäreni ihmetteli taas mikä Reea vaivaa, kun se oli edelleen vaisu ja piti häntää koipiensa välissä. Ja silloin huomasimme, että yhdestä varpaasta vasemmassa takatassussa oli nahka pois.

kuva 1 (4)

Reealla oli ilmiselvästi kipuja, mutta onneksi särkylääkettä oli kaapissa. Käväisin apteeksissa ja nyt tassussa on Bepanthenia ja se on laitettu siteeseen.

3 kommenttia artikkeliin ”Reea ja vasen tassu

 1. Oih, voi pientä! <3 Toivottavasti paranee oikein pian!

  Se on NIIN kamalaa kun kissoille sattuu jotain. Ihan sydämestä ottaa kun ajattelen niitä muutamia kertoja kun meidän katraalle on sattunut jotain. Kaikenlaista, auton alle jäämisestä käärmeen puremaan. Onneksi on aina kuitenkin selvitty hengissä <3

  Tykkää

  1. Kiitos Taru! Reealla on nyt tuppo tassussaan. Ensimmäisen se ravisteli irti, mutta seuraava sidos kulkeekin kehon ympäri. Heräsin yöllä siihen, kun Reea kulki sängyssä edestakaisin ja vispasi jalkaansa :) Ei todellakaan ole kiva, kun eläin joutuu onnettomuuteen tai sairastuu.

   Tykkää

 2. Facebookissa kommentteja:

  Eija: Voi Reea raukkaa toivon että tassu ei ole kipeä Halit Reealle

  Minä: Joku ihme maaginen juttu ton tassun kanssa. Nyt Reea kulkee kolmella tassulla.

  Eija: Vaikuttaa vähän siltä että painaa jotain kipuhermoja

  Laura: Voi Reea, on varmasti kipeä haava kun ovat niin tuntoherkät noi anturat! Pusuja tyttelille!

  Kristiina: Kokeilin ensimmäistä keraa kaupungin eläinlääkäriä, ja se oli pätevää ja edullista hoitoa… En tiedä minkälainen Helsingin eläinlääkärin hoito on, mutta Espoo/Kirkkis toimi loistavasti, sain ajan seuraavalle päivälle kun soitin. Pikaista paranemista Reealle!!

  Riitta: Mun koirat kulkivat kolmella jalalla, vaikkei yhdessäkään ollut mitään vikaa, kun yhteen tassuun laitettiin kokeeksi muovipussi.

  Sari: Voi pientä :´(.

  Anna: Onpas Reealla huonoa tuuria jalkansa suhteen.

  Minä: No Reealla toi tassu on ongelma. Onneksi kaapissa on särkylääkettä ja sitä Reea ottaa mielellään. Eiköhän tassu mamman hoidossa parane ilman sidettä käynti käy hyvin…

  Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s