Azores, Sao Miguel

Aloin viikonloppuna haaveilla uudesta ratsastusretkestä. Keväällä 2011 olin viikon ratsastusmatkalla Sao Miguelillä,  Azoreilla,  Via Hippon järjestämällä matkalla.

Yllä olevissa kuvissa näkyy Quinta da Tercan ratsutila, jonka omistavat ruotsalaiset Christina ja Claude de Laval. Yleensä Azoreilta ulkomaalaiset eivät voi ostaa maata tai kiinteistöä. De Lavalit olivat kuitenkin onnekkaita, sillä he tunsivat oikeita ihmisiä Sao Miguelillä ja onnistuivat ostamaan Quinta da Tercan tilan itselleen. Christina ja Claude pelastivat surkeissa oloissa eläviä hevosia ja antoivat hevosille uuden elämän. Tilalla on upeita hevosia, kolme kissaa ja kolme koiraa. Minulle se oli paratiisi kaikkien ihanien eläinten ja omistajiensa vuoksi. Viikon aikana paino nousi kolme kiloa, sillä Christina oli upea kokki ja pöytä notkui ruoka-aikaan aivan uskomattoman ihania herkkuja.

Ihan helpolla ei tilallla päässyt. Ensimmäisenä iltana 20- vuotias ruotsalainen tyttö tarkisti, miten hyviä ratsastajia olimme. Tunti vaihdellen ravia ja laukkaa, pohkeenväistöä ja taivutuksia. Muistan vieläkin, miten uupunut olin.  Ensimmäisenä iltana rankan ratsastuksen jälkeen kirjoitin Facebookin: Nyt ennen illallista kuuntelen huoneeni ulkopuolelta kantautuvia ääniä: linnut laulaa, koirat haukkuu ja koska ollaan katolilaisessa maassa kirkonkellot (heleät) soi tunnin välein.

Sao Migulein pääkaupuki on Ponta Delgada, kaunis merenranta kaupunki. Facebookista kopsattua: Tänään ollut rauhallinen päivä! Aamulla tutustuminen saaren pääkaupunkiin Ponta Delgadaan. Kuvauksellinen pieni kaupunki. Iltapäivällä alkoi sataa vettä ja näköjään sade tarkoittaa lähes tulvaa eli jos sataa, niin sataa kunnolla. Tunnin ratsastustunti ruotsalaisen Andrean johdolla. Nyt on korjattu istunta, käyty läpi avut ja sitten tehty laukaten isoja ja pieniä ympyröitä, jopa laukkapiruetti!

Matkan aikana ratsastimme lähes joka päivä. Ensimmäisenä päivänä otettiin luulot pois ja taivallettiin 34 kilometriä, jonka taittamiseen meni koko päivä. Toinen kokopäivän  ratsastusretki tehtiin Cete Cicadesin maastossa eli tulivuoren kraaterissa, jossa on kaksi järveä: sininen ja vihreä. Järvet ovat syntyneet kuninkaaan tyttären ja maatalon pojan kyynelistä, kun kuningas kielsi tyttöä naimasta tavallista taapertajaa. Tytöllä oli siniset ja pojalla vihreät silmät.

Cete Cidades
Cete Cidades

Mielenkiintoinen yksityiskohta, jonka Claude kertoi: Azoreilla on viisi erilaista mikroilmastoa ja saaren etelä- ja pohjoisosa eroavat huomattavasti toisistaan.  Tulivuorten kraatereissa on upeita järviä ja tulivuorten rinteet ovat rehevän vihreitä. Matkan aikana teimme kolme retkeä: valasretki (delfiinit), Ponta Delgadaan tutustumisen sekä Terra Norstran, Lagoa do Fogo ja Furnasin kiertoajelu.  Alla olevat kuvat ovat kiertoajelulta.

Aivan mahtava retki ja nyt haikalen sitten uuden reissun perään!

2 kommenttia artikkeliin ”Azores, Sao Miguel

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s