Bungalow-talo

1960-luvun lopulla kehitettiin useita standardoituihin rakennusosiin perustuvia elementtijärjestelmiä, mm. Kuten Haluatte -järjestelmä (ns. Bungalow-talo, suunnittelijoina Juhani Vainio ja Pentti Lehtinen), Domino-järjestelmä (Erkki Jatila & Eero Valjakka) ja Aarno Ruusuvuoren suunnittelema ”Marimekko-talo”. Oheisessa kuvassa on Sakari Ruotsalaisen diplomityöstä kaapattu kuva, johon hän on kerännyt Arkkitehti-lehdestä aikajärjestyksessä pientaloja ja kesäasuntoja.

kuva elementtitaloista copy

Järjestelmien tarkoituksena ei ollut standardoida lopputulosta vaan antaa rakentajalle mahdollisuus toteuttaa haluamansa kokonaisuus valmiista osista. Järjestelmistä ”Kuten Haluatte” on espoolaista tuotetta ja niitä onkin rakennettu useita eri puolille Espoota.

Bungal-remont laajennus

Talon idea on pilaripalkkirakenne, jossa talon runko on kantava, seinät eivät. Taloa voi muunnella vapaasti lisäämällä tai poistamalla seiniä tai huoneita.

Edellinen omistaja remontoi talon 2006. Yläkerrasta poistettiin kaksi makuuhuonetta, joista toinen olohuoneen vierestä. Yläkerrasta muotoutui suuri, avara ja kaunis olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön käsittävä tila. Talossa on paljon ikkunoita, jotka tekevät yläkerran erittäin kevyeksi. Ohessa olevat kuvat on edellisen omistajan ja ne on poimittu myyntiesitteestä.

Yläkerran makuuhuoneessa koko seinä on ikkunaa, joten huoneen pimentämiseen tarvitaan paksut pimennysverhot.

Makuuhuoneen vieressä, etsatun lasioven takana on pukeutumistila ja kylpyhuone. Myös pesutiloissa on suuret ikkunat. Kylpyhuoneen takaseinä on päällystetty persialaisella punaisella marmorilla. Lattialaattana on käytetty valkoista Rantakivi-erikoislaattaa ja kivipuristemosaiikkia. Kalusteiksi on valittu tummaa puuta.

Ohessa on linkki MTV:n Tila -ohjelmassa esitettyyn juttuun: Kaunis koti.

Lisäksi löysin HS.fi:ssä julkaistun artikkelin Bungalow-talossa asumisesta: Pokkaa asua Bungalow-talossa.

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s