Bungalow-talon takkahuone remontointiin makuuhuoneeksi

Bungalow-talon takkahuone remontointiin makuuhuoneeksi, koska meitä oli kolme ja vain kaksi makuuhuonetta.

Talossa tehtiin 2006 massiivinen remontti, jonka yhteydessä yläkerrasta purettiin kaksi huonetta. Remontin jälkeen yläkerrassa oli yksi makuuhuone, olohuone yhdistettynä ruokailutilaan ja keittiö, alakerrassa takkahuone, yksi makuuhuone ja saunaosasto. Kolme asukasta, kaksi makkaria. EI toimi! Takkahuone päätettiin uhrata makuuhuoneen tieltä.

Alakerta ennen remonttia

Eteisessä oli vaatekaappi, portaat yläkertaan, ovi vessaan ja eteisen jälkeen avautui avara takkahuone, jonka voi erottaa eteisestä liukuovella. Entisellä asukkaalla takkahuone toimi toimistona. Jos olisin muuttanut taloon yksin, olisin säilyttänyt avaran tilan, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuutta.

Testasin yläkerran makuuhuoneen värejä takkahuoneen seinään. On muuten yllättävää, miten paljon värit tummuvat kuivuessaan. Olin nimittäin ajatellut keskimmäistä väriläiskää makuuhuoneen väriksi, mutta se oli ihan liian tumma. Valitsin siis vaaleimman eli oikeanpuoleisen värin (shantung).

Makuuhuoneen rakentaminen

Heinäkuun puolivälissä aloitettiin makuuhuoneen rakentaminen. Työmaalle saapui kaksi virolaista purkamaan takkaa ja muuria. Itse lähdin aamulla ajamaan Turkuun ja iltapäivällä palatessani takaisin, tontilla oli kasa tiiliä. Takka oli purettu, samoin talon ulkopuolella ollut muuri ja piippu. Tiiliä oli kuorma-auton lavallinen ja ne kuljetettiin kaatopaikalle, tiili on nimittäin ongelmajätettä.

Kun takka oli purettu, rakennusmiehet aloittivat seinien pystyttämisen avoinna olleeseen tilaan.

Viikossa seinät oli pystytetty ja maalattu alusmaalilla, jonka jälkeen alkoikin lattian kunnostaminen. Onneksi vanhaa parkettia oli jäänyt varastoon sen verran, että takan alta paljastunut betoni saatettiin peitettyä. Vanha lakka hiottiin pois ja lattia lakattiin tummalla petsilakalla.

Kolmen viikon kuluttua remontin alkamisesta ulko-ovi saatiin paikoille ja sain työmiehet ulos talosta!

_MG_2077

Värien valinta uuteen makuuhuoneeseen

Sitten alkoikin värin valinta vanhimman tyttären makuuhuoneeseen. Lämpimät maanläheiset -värikartasta löytyi tyttärelle mieluisia vaihtoehtoja. Tytär pongasi angora- ja neito-värit ja valitsi niistä neidon. Kysyin muutaman kerran, että oletko nyt varma, tää näyttää aika vaaleanpunaiselta. Kyllä, tämä on hyvä ja tykkään punertavasta.

Mietin siinä maalatessani, että kyllä näytti punaiselta, mutta maalataan nyt, kun tytär tämän halusi. Oli Weekend-viikonloppu ja olin saanut maalata rauhassa, kunnes tytär tulee kotiin: Tää on ihan kauhee! Ihan kuin jonkun pikkutytön huone vain pinnasänky puuttuu…. Arvasin, että näin siinä tuleekin käymään, sillä en itsekään pitänyt väristä.

Onneksi oman huoneeni maalia oli jäljellä ja se näytti hyvältä myös tyttären huoneen seinissä. Olin tyytyväinen, sillä odotin kovasti tyttären muutavan makuuhuoneestani omaan huoneesensa. Mutta kun olin saanut seinän maalattua, huomasin, että katto olikin ihan kuopilla kohdasta, josta liukuoven kisko oli poistettu.

Katon korjaaminen, MindyjBlog

Sadattelin huonoa työnjälkeä ja mietin kuumeisesti, mitä tehdä. Tytär odotti pääsyä omaan huoneeseen, mutta katto oli pakko korjata. Enkä jaksanut enää yhtään remonttimiestä pyörimään talossa. Ei auttanut muu kuin tasoittaa katto ja odottaa iltaan, kunnes tasoite oli kuivunut. Onneksi sain katon maalattua illalla ja tytär pääsi muuttamaan omaan huoneeseensa vihdoin ja viimein elokuun puolivälissä.

Makuuhuone on valmis

Tasan kuukausi huoneen valmistumisen jälkeen, saimme vaatekaapin koottua. Huone näyttää nyt tältä.

Makuuhuone on valmis, MindyJBlog
Makuuhuone on valmis, MindyJBlog

Olen tyytyväinen ratkaisuun. Tytöt asuvat alakerrassa ja minä yläkerrassa. Takkahuoneena tila meni hukkaan, sillä takka ei vetänyt eikä sitä näin ollen voinut käyttää. Ulkona oleva muuri oli rapautunut ja olisi vaatinut massiivisen kunnostamisen. Nyt myös talon palamisriski aleni, tosin samalla varalämmönlähde poistui. No ehkäpä jossakin vaiheessa vielä hankimme kevyttakan taloon.

Tsemppiä omaan remonttiisi!

minna

2 kommenttia artikkeliin ”Bungalow-talon takkahuone remontointiin makuuhuoneeksi

    1. Kiitos! Paljon on todellakin tapahtunut, vaikka tuntuu, että tämä ei valmistu koskaan. Mutta toisaalta on kivaa, kun on projekteja. Todellakin luonto on lähellä, mustikat saa omalta takapihalta.

      Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s