Mindyjblog

Bungalow-talo, Glass House, sisustaminen, kissat, ruoka ja matkustaminen

Jokainen 70-luvulla elänyt tietää, minkälaista oli asua värikkäässä kodissa. Oranssi, sinisen eri sävyt, punainen ja ruskea, kaikkia näitä värejä löytyi kotoani. Joko olen tulossa vanhaksi tai sitten kaipaan piristystä elämääni, oranssi on joka tapauksessa vallannut mieleni.

Oranssi tunnetaan elinvoiman ja terveyden värinä, se on erittäin hyvä väri traumoista toipumiseen. Oranssi on herkullinen, piristävä, täynnä elämäniloa ja monia aisteja stimuloiva. Se stimuloi ruokahalua, jonka vuoksi sitä usein käytetään  keittiöön ja ruokailutiloihin. Omiaan se on myös eteisessä, jossa se toivottaa vieraat iloisesti tervetulleeksi.

Tätä postausta kirjoittaessani päätin hankkia jotakin oranssia eteiseen. Löysin Fasetista Askon valmistaman Bambino-tuolin, jonka kunnostin ja verhosin Lauritzonin oranssilla kankaalla. Voi lukea Bambino-tuolin kunnostuksesta TÄÄLTÄ. Tuoli on nyt sijoitettu eteiseen.

_MG_5006-2

 

 

Mieti mistä oranssin sävystä pidät eniten

Persoonasta riippuen oranssin eri sävyt vaikuttavat jokaiseen ihmiseen eri tavalla. Oranssi on voimakas väri, minkä vuoksi onkin tärkeää valita juuri omaa itseään miellyttävä sävy. Miellyttääkö sinua eniten kirkas oranssi (tangerine), kurpitsa, aprikoosi tai vaikkapa shampanja?

Maalikaupan värikartta tai vaikka lankaliikkeestä hankitut oranssin eri sävyissä olevat lankakerät auttavat oman sävyn hahmottamisessa. Itse pidän kirkkaasta oranssista ja murretusta oranssista.

Oranssin kanssa sopivat väriyhdistelmät

Väriyhdistelmiä kannattaa tutkia kirjoista ja kuvista. Mitä enemmän väriyhdistelmiin perehtyy, sitä enemmän myös ideoita keksii. Värejä valitessasi pidä mielessä värien ominaisuudet, jotka vaikuttat kehoon ja mieleen. Katsoessasi väriä, mieti minkä tuntee se sinussa saa aikaan. Käytä vain niitä värejä, joissa tunnet olosi halutunlaiseksi.

feng-shui

Musta, harmaa ja ruskea toimivat hyvin oranssin kanssa, sillä nämä väriyhdistelmät saavat aikaan lämpimästi tervetulleeksi toivottavan tilan mistä tahansa kodin huoneesta.

Syaani, sininen, liila ja valkoinen toimivat myös hyvin oranssin kanssa. Nämä väriyhdistelmät ovat raikkaita ja mieltä piristäviä. Oranssi yhdistettynä syaaniin vie ajatukset lämpimiin maihin, siniseen yhdistettynä mereen tai vaikkapa auringonlaskuun.

 

Rohkea maalaa seinänsä oranssiksi

Ennen kuin aloitat seinän maalaamisen oranssilla, tee huoneesta luonnoksia vesiväreillä tai värikynillä. Lisää halutut värit seiniin, huonekaluihin, kankaisiin ja lattiaan.

Tähän et tarvitse taiteilijantaitoja eikä värien tarvitse olla haluttua sävyä. Tavoitteena on, että luonnosten avulla pysyt hahmottamaan toimiiko suunnitelmasi vai ei. Ihastutko vai ahdistutko, sointuvatko värit toisiinsa, onko tasapaino hyvä.

img_0398Vaalea oranssi on lämmin ja feminiininen väri. Kokonainen seinä maalattuna tällä lempeällä sävyllä on tehokas tausta esimerkiksi taideteoksille, valokuville tai peileille.

Huoneen käyttötarkoituksesta ja valitusta sisustusteemasta riippuen, vaalean oranssista saa rauhallisen ympäristön luonnonvalkoisen tai eri sävyisten vihreiden kanssa. Mikäli tähän ympäristöön kaivataan tiettyä jämäkkyyttä, tuovat sitä musta, tummanharmaa ja -ruskea.

Oranssi tehostevärinä

Jos et ole innostunut oranssista seinästä, niin esimerkiksi tyynyissä, verhoissa, tuoleissa ja matoissa oranssi tuo mukavasti maustetta ja lämpöä muuten neutraaliin ympäristöön.

img_0399Lapset pitävät oranssista, jonka vuoksi kirkasta oranssia kannattaa käyttää lastenhuoneen sisustukseen. Yhdessä indigonsinisen kanssa pirteän oranssit yksityiskohdat auttavat kokoamaan itseään ja hahmottamaan ympäristöään uudella tavalla.

Suomalaiseen harmauteen kaipaa väriä. Toivottavasti sait tästä postauksesta inspiraation oranssin käyttöön sisustuksessa.

terveiset

 

Kirjoita tähän kommenttisi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: