Mietteitä keittiökalusteiden hankinnasta

Mietteitä keittiökalusteiden hankinnasta, projekti joka oli viedä yöunet. Syynä oli huono asiakaspalvelu ja asiakaskokemus Keittiömaa-nimiseen yritykseen liittyen. Etsin netistä jälkikäteen tietoa kyseisestä yrityksestä ja löysinkin erään pettyneen asiakkaan kirjoituksen, jonka voi lukea täältä. Harmi että luin jutun vasta siinä vaiheessa, kun toimitusta oli myöhäistä perua.

Keittiökalusteiden valinta

Mikkelin asuntomessuilla (kesä 2017) keittiöt olivat valtaosin mustia. Asuntomessuista inspiroituneena tein suunnitelman, jossa keittiökalusteiden ovet ja laatikoston etulevyt ovat tumman harmaat, runko tammea / vaaleaa puuta. Lisäksi himoitsin Smegin jääkaappipakastinta.

Keittiösuunnitelma 2017

Kävin katsomassa keittiökalusteita useissa liikkeissä mm. Ikeassa ja Gigantissa, mutta en osannut päättää minkälainen keittiö huvilalle olisi hyvä. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui kaapiston väri, lisäksi vierastan halvemmissa keittiökalusteissa käytettyä lastulevyä. Päädyin lopulta Noblessa-keittiöön, sillä kalusteita oli tarjolla laaja valikoima ja lisäksi Noblessa-keittiöistä oli 25 % alennus.

Noblessa keittiökalusteen valinta

Varasin ajan keittiön kartoitukseen ja tapasimme Suomenojan Liilan kauppakeskuksessa Keittiömaan kauppiaan, joka vastaa keittiöiden suunnittelusta. Kauppias esitteli myymälässä olevia keittiöitä mikä auttoi rajaamaan tietyt mallit pois. Lisäksi keskustelimme budjetista, jonka kerroin olevan n. 5 000 euroa.

Suunnitteluvaihe

Varasimme uuden ajan varsinaista keittiön suunnittelua varten. Tätä ennen olin lähettänyt kauppiaalle huvilan pohjapiirroksen alustavaa suunnittelua varten. Kun saavuimme myymälään, kauppias kertoi, ettei hän ollut ehtinyt perehtyä pohjapiirrokseen saati suunnitella keittiötä. Niinpä aloimme yhdessä suunnitella keittiötä.

Ovien väritystä mietittäessä esitin ajatukseni tumman harmaista / mustista keittiökaapeista, mutta kauppias suositteli vaalean harmaan keittiön hankintaa perusteluna se, että tumma on nyt trendikäs mutta entä parin vuoden kuluttua eli trendit tulee ja menee. Argumentti hyväksytty!

Valinta

Päädyimme moderniin Laser-keittiöön, jonka kaappien ja laatikostojen reunassa on harjatusta teräksestä valmistettu vedin. Alakaapiston mitoituksesi valittiin pitkille ihmisille soveltuva XL, jossa on normaalia korkeampi mitoitus.

Yläkaapistosta halusin mahdollisimman kevyen, joten päädyimme 40 cm korkeaan kaapistoon ja kahteen hyllyyn. Lisäksi keittiöön valittiin Noblessan oma kodinkonemerkki Junker, joka on Siemensin valmista, mutta Noblessan oma edullisempi vaihtoehto.

Noblessa keittiösuunnitelma

Hinta alennuksen jälkeen 8 146 euroa eli 3 00 euroa yli budjettini. Tämä ylitys johtui kauppiaan mukaan laadukkaammasta materiaalista ja keittiökalusteiden määrästä. Korkeammasta hinnasta huolimatta olin kuitenkin vakuuttunut, että olimme hankkimassa erinomaista laatua ja hyvää palvelua, joten nimi paperiin ja odottamaan.

Keittiökalusteiden toimitusajankohta

Alustavasti sovimme keittiökalusteiden toimitusajaksi kesäkuun loppupuolen, jolloin kuvittelin huvilan olevan valmis keittiön asennukseen. Huvilan rakentaminen viivästyi. Olin onneksi sopinut kauppiaan kanssa, että keittiön toimitusaikataulua voi muuttaa ja niinpä toimitusajaksi sovittiin syyskuun ensimmäinen viikko. Elokuun alussa yritys muisti minua laskulla ja sen jälkeen alkoikin mielenkiintoinen ajanjakso.

Viikko 36 saapui ja mökki oli yhä edelleen keskeneräinen. Keittiökalusteet olisi tarpeen vaatiessa voinut sijoittaa toiseen makuuhuoneeseen odottamaan, mutta hyvä ratkaisu se ei olisi ollut. Viikko kului, keittiön toimitusta ei kuulunut.

Aika kului ja syyskuun puolivälissä soitin Keittiömaan kauppiaalle, mutta en tavoittanut häntä. Keskuksen numerossa pyydettiin jättämään viesti vastaajaan, he soittavat kyllä takaisin. Ei soittoa. Soitin samalla viikolla kolme kertaa, mutta en saanut yhteyttä. Lähetin pari tekstiviestiä ja pyysin ottamaan yhteyttä. Ei vastausta eikä yhteydenottoa.

Soitin toimitusjohtajan puhelinnumeroon, ei vastausta. Lähetin sähköpostia, ei vastausta. Ajoin Liilaan, josta olin käynyt ostamassa keittiön, mutta liikettä ei enää ollutkaan siellä! Tarkistin netistä osoitteen ja se oli Töölössä, joten en lähtenyt ajamaan sinne vaan pyysin mr H:ta soittamaan kauppiaan numeroon.

Saimme yhteyden Keittiömaahan

Kauppias vastasi välittömästi! Mr H sai kuulla, että astianpesukoneen mitoitus ei sopinut XL-mitoitettuun kaapistoon ja tehtaan kanssa oli mietitty ratkaisua! Miten on mahdollista, että tällainen ongelma nousee esiin lähes vuoden kuluttua keittiökalusteiden tilaamisesta. Tehdas yhdessä kauppiaspariskunnan kanssa oli miettimässä kaapistojen vaihtamista normimitoitukseen, tosin minulta ei oltu kysytty yhtään mitään saati kerrottu ongelmasta. Päinvastoin yhteydenottojani pakoiltiin.

No, keittiö saapui vihdoin ja viimein viikolla 40 eli se oli sovitusta aikataulusta kuusi viikkoa myöhässä. Keittiössä sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta Keittömaan asiakaspalvelussa on huomattavasti parantamisen varaa. Lisäksi haluan tähän loppuun vielä muistuttaa, että toimitus kannattaa maksaa vasta sen jälkeen, kun kaikki tuotteet on toimitettu, toimitus on tarkastettu ja hyväksytty. Näin voi varmistua siitä, että itse ei toimi pankkina ja toimitus etenee rivakammin, koska yritys tarvitsee rahaa liiketoimintaansa pyörittämiseen.

Terveisin,

Minna 🤗

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s