Kultakaivos

kuva (45)

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina siitä, miten lemmikit saavat yhä kalliimpia hoitoja (HS 6.10.2013). Artikkelin mukaan omistajat maksavat leikkauksista ja eläinten sytostaattihoidoista. Lisäksi ihmisillä on yhä enemmän lemmikkejä ja näin ollen eläinlääkärimarkkinat kukoistavat. Uskon tämän!

Reea on elämänsä aikana ollut viisi kertaa eläinlääkärissä. Hännässä ollut patti röntgenkuvattiin, hinta 280 euroa.  Silmässä ollut tulehdus tutkittiin viimeisen päälle DNA-, veri- ja röntgentutkimuksin, hinta 560 euroa. Vieläkin ihmettelen, miten moinen silmätulehdus piti tutkia niin perusteellisesti. No, silmästä ei löydetty sen kummempaa, mutta tämän tutkimuksen perusteella Reealle suositettiin sydänultraa. Onneksi tässä vaiheessa olin ehtinyt ottaa vakuutuksen. Sydän- ja munuaisultra, omavastuu 68 euroa, kokonaiskustannus yli 300 euroa. Sterilointileikkaus 220 euroa, joka meni omaan piikkiin ja sitten tämä tassun tutkimus. Sitä tutkittiin ottamalla SEITSEMÄN röntgenkuvaa, yhteensä 339 euroa (omavastuuosuus 130 euroa). Ja kaikki tämä yhden vuoden aikana. Jos Reea elää 16 vuotta, olemme melkoinen kultakaivos eläinlääkäriasemalle. 

Hitsi, pitäiskö sittenkin pyrkiä lääkikseen. Unelma-ammatti, josta vielä kaupan päälle sais kohtuullisen korvauksen.

Reea tassu venähdys

2 kommenttia artikkeliin ”Kultakaivos

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s