Osa 2: matkakertomus

Hotellimme sijaitsi Notting Hillissä, joka oppaiden mukaan on hienoa ja kallista aluetta. Hotellin ympäristö olikin siisti, mutta itse hotellimme oli nuhjuinen ja ankea. Nyt jälkikäteen on helppo olla viisas. Olisi nimittäin pitänyt lukea hotellista annetut arvostelut ennen varausta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asuntoja Notting Hillissä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellihuone                                         Näkymä hotellihuoneesta Princes Squaren puistoon.

Perheemme oli majoitettu ahtaaseen, noin 10 m2 huoneeseen, jossa sentään oli oma WC ja suihku. Huoneemme sijaitsi neljännessä kerroksessa, johon kuljettiin ahdasta rappukäytävää pitkin ja tuli muutaman kerran mieleen, että miten tuosta loukosta olisi päässyt ulos tulipalon aikana. Aamiainen oli porrastettu alkamaan 7.30 ja siitä puolen tunnin välein oli seuraavien vuoro. Ruuhkaa oli aamiasella, mutta selvittiin sentään hengissä. Nyt en enää hämmästele hotellin edullista hintaa, mutta säälin kyllä niitä, jotka mahdollisesti maksavat korkeamman hinnan tästä hotellista.

Aamuisin hotellimme ohi kulki punaisiin takkeihin ja olkihattuihin pukeutuneita tyttöjä. Tytöt olivat matkalla Pembridge Hall Schooliin, joka on erittäin suosittu tyttökoulu Notting Hillissä. Koulu saavutti suuren suosion vuonna 2009, jolloin Claudia Schifferin tytär, Clementine, aloitti koulunsa siellä. Lapsi ilmoitetaan kouluun heti syntymänsä jälkeen ja luokalle otetaan viisi lasta jokaiselta kalenterikuukaudelta, jotta syntymäpäiviä on tasaisesti ympäri vuoden. Säkkipilli soi aamuisin koulun portailla ja oppilaat kätellään kouluun tullessa.  Ja luonnollisesti jokainen lapsi tuodaan kouluun, joko vanhemman tai nannyn toimesta. Loisteliasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pembridge Hall School

Ensimmäinen päivä kului kierrellen Recent Streetin, Oxford Streetin ja Bond Streetin kolmiota. Tytöillä riitti shoppailuenergiaa, mutta minulla ei. Kolmen maissa jalkoja särki ja mietin, etten halua nähdä enää yhtäkään kauppaa. Vaikka kaupoissa kiertäminen oli puuduttavaa, olin kuitenkin päättänyt mennä käymään Harrodsilla. Herran pieksut, mikä tavaratalo. Tavaratalossa oli toinen toistaan upeampaa osastoa ja designia, jota Suomessa ei näe. Harrodsin tavaratalo onkin enemmän nähtävyys kuin shoppailupaikka. Kukakohan siellä käy ostoksilla? Netin mukaan Harrodsissa käyvät ostoksilla varakkaat ihmiset (Really???). Yksityiset suihkukoneet kuljettavat rikkaita arabisheikkejä vaimoineen ostoksille Harrodsiin. Rahalla saa Harrodsista kaikkea. Britanniassa asiakas on aina oikeassa, Harrodsissa maksava asiakas on kuningas. Kiva tietää. Ostin keksipurkin tuliaisiksi…

Kävellen pääsee tutuksi ympäristön kanssa, mutta juosten näkee enemmän. Niinpä lähdimme toisen päivän aamuna tyttöjen kanssa juoksemaan Hyde Parkiin, joka on Lontoon suurin kuninkaallinen puisto. Alun perin se oli kuningas Henrik VIII:n metsästysmaa, jonka hän hankki Westminster Abbeyn munkeilta vuonna 1536. Puistossa on 137 hehtaaria puita ja ruohoa, mahdollisuus veneillä ja uida Serpentine-järvessä sekä ratsastaa Rotten Row’lla. Puistossa sijaitsevat myös Speaker´s Corner ja kaunis puutarha, joka ympäröi prinssi Williamin ja Catherinen asuntoa, Kensingtonin palatsia. Puisto tuntuu olevan koiran ulkoiluttajien ja juoksijoiden suosiossa. Myös kuninkaalliset hevoset harjoittelevat puistossa. Juoksimme Serpentine-järven ympäri auringon paisteessa. Juoksu kulki yllättävän hyvin, tosin kanssajuoksijoilla tuntui olevan monenlaista vaivaa. Milloin mentiin liian kovaa, ei haluttu juosta yhdessä, tossut puristi, pisti. Tästä huolimatta fiilis oli hyvä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyde Park

Lontoossa on pubeja ja oli kellonaika mikä tahansa, niissä juodaan olutta. Sanotaan, että ei voi olla osa englantia tulematta samalla osaksi pubikulttuuria. Hyvä aika käydä pubissa on työajan päätyttyä, jolloin töistä lähteneet huuhtovat niissä pois päivän rasituksia. Toinen hyvä aika käydä pubissa on aina, kun on nähnyt uuden nähtävyyden. See a sight then have a pint. Nähtävyyksiä tuli katsottua ja olutta maistettua. Hyvää oli, kuten myös englantilainen aamiainen, jota kävimme syömässä juoksulenkin jälkeen. Ohessa on linkki 10 parhaaseen lontoolaiseen pubiin: linkki.  Nyt kun löysin nämä huippupaikat, pitääkin lähteä käymään uudestaan Lontoossa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

London

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s