Kymmenen upeaa pergolaa

Dia 1

Pergolan suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä kunnan rakennusviranomaisiin tarvittavien lupien selvittämiseksi. Rakennus- ja maankäyttölaki sekä asetus määräävät millaiset luvat piharakenteille tarvitaan. Lisäksi tarvitaan naapurin suostumus, jos pergola rakennetaan lähelle tontin rajaa.

Suunnittele harkiten! Jotta kokonaisuus toimii, pergolan tulee olla talon tyyliin ja väreihin sopiva. Omassa pergolassa väritys ja tyyli ovat Bungalow-talon mukaiset.

IMG_0508

Terassista kannattaa tehdä mahdollisimman suuri, jotta ruokailupöytä ja tuolit sekä muut kalusteet mahtuvat hyvin terassille ja lisäksi jää tilaa liikkumiselle. Lisäksi terassi kannattaa sijoittaa siten, että sen käyttö on mahdollisimman helppoa. Jos sitä käytetään ruokailutilana, yhteys keittiöön on oltava hyvä. Jos terassi on olohuoneen jatkeena on luonnollista sijoittaa terassi olohuoneen läheisyyteen.

img_0454img_0447img_0446

Terassin lattia voi olla kiveä tai puuta. Lattian korkeus on oltava selvillä kun terassia aletaan rakentaa, jotta kynnyksistä saadaan käytännölliset. Oman terassin lattia on tehty Siperian lehtikuusesta, joka harmaantuu auringon UV-säteilyn ansiosta. Terassi on helppohoitoinen, sillä sitä ei käsitellä muuten kuin pesemällä.

Jotta pergolasta saa kaiken hyödyn irti, pergolan kattoon asennettiin lasi suojaamaan sateelta. Varjoa voi lisätä köynnöskasveilla, kuten kärhöillä tai villiviinillä. Pimeitä iltoja varten pergolaan asennettiin lisäksi öljylamput, josta kerron lisää täällä.

img_0352img_0351

Tieltä on suora näköyhteys ruokapöytään, jonka vuoksi pergolaan hankittiin betonista valmistetut kukkapöydät suojaa antamaan.

img_0505

Olen erittäin tyytyväinen pergolaamme. Olemme viettäneet siellä paljon aikaa ja riittävän suuri ruokapöytä mahdollistaa isonkin joukon yhtäaikaisen ruokailun. Pinta-alaa terasissa on n. 70 m2 ja pergolan korkeus on korkeimmasta kohdasta 2,6 m. Lisätietoa pergolan rakentamisesta löydät täältä.

Inspiraation lähteeksi olen koonnut blogiini oheiset kymmenen upeaa pergolaa, joista voi saada hyviä vinkkejä omaan pergolaansa. Kuvat eivät ole omiani, vaan kopioitu erinäisistä nettisivuistoista.

Beautiful-Terrace-With-Green-Sofa-And-Pergola-From-Wood-Plus-Classic-Pendant-LampAdrienne Haynes

architecture-surprisingly-house-rooftop-gardens-designs-thinkter-wooden-pergola-with-modern_contemporary-roof-design_interior-design_office-interior-design-designers-nyc-color-wheel-bestExtraordinary-Contemporary-Home-California-Terrace-Pergola-Outdoor-LivingGazebo-Swimming-Pool-Design-swimming-pool-with-gazebo-and-sundeck-in-natural-modern-homeultra-modern-steel-homes-modern-steel-frame-homes-a88524227719da96Modern Pergola in Uae-Wooden Pergola Dubai-Wooden Pergola Abu Dhabi-Pergola Uae-Outdoor Pergola Uae-Garden Pergola Uae-Garden Pergola Dubai-Outdoor Pergola Dubai-Wooden Pergola Suppliersoutdoor_canopy_lighting_ideas_45_1600_1200minimalist-house-canopyhorjd305_outdoor-dining-pergola-seating-area_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960

Suunnittelu on kivaa, itse toteutus vieläkin kivempaa. Onnea projektiisi!

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s