Lasiseinät ja terassi on asennettu Glass Houseen

Vihdoin ja viimein Glass Housen lasiseinät on asennettu. Kesän helteet ilmeisesti sotki sitten lopullisesti rakennusporukan aikataulut ja nyt näyttää vahvasti siltä, että aikataulu loppurakentamisen suhteen ei toteudu. Paljon on vielä tehtävää! Nyt sentään on ulkopuoliset hommat saatu melkein maaliin, lasiseinät ja terassi on asennettu.

Lasiseinät on asennetu paikoilleen

Ei olla jäniksen selässä

Meillä oli vielä keväällä haaveena viettää kesäloma huvilalla. Urakkasopimuksen luettuani tajusin, että ei tässä minkään jäniksen selässä olla. Urakkasopimuksessa valmistumisajankohdaksi oli nimittäin merkitty viikko 35 eli elokuun loppu. Aikaa rakentamiseen oli varattu 10 viikkoa!

Nyt ymmärrän miksi rakentamiseen on varattu näin ruhtinaallisesti aikaa. Ensin rakennusporukka vietti Virossa juhannusta pari viikkoa. Tämän jälkeen alkoi sataa eikä runkoa voinut pystyttää. Kolmen viikon kuluttua talopaketin saapumisesta runko saatiin vihdoin pystytettyä ja rakennusporukka häipyi päivän työskenneltyään jälleen tontilta.

Runko on pystyssä

Aloin pikku hiljaa kyllästyä odottamiseen ja kyseenalaistin pressun vedeltä suojaavan funktion. Seuraavana päivänä porukka jatkoi rakentamista ja katto oli valmis neljässä päivässä. Sitten tuli helteet ja virolaiset rakennusmiehet häipyivät Viroon. Viikon tauko venyi kolmeksi viikoksi. Lopulta elokuun alussa kaksi timpuria ilmestyi paikalle ja terassin rakentaminen alkoi.

Terassi rakennettiin ensin

Koska lasielementit painavat yli 200 kiloa ja ne asennetaan ulkokautta, terassi oli rakennettava ennen lasien asentamista.

Terassilaudat ovat lämpökäsiteltyä puuta ja ne tulivat Kontion kautta. Ymmärrykseni mukaan puu harmaantuu, jos sitä ei käsittele. Tähän pyritään, joten nyt vaan annetaan lautojen harmaantua rauhassa. Terasille on lupakuvissa piirretty lasikaide, mutta nyt olen keksinyt mahdollisesti toisenlaisen ratkaisun terassille.

Lasiseinät ja terassi on asennettu
terassi on asennettu Glass Houseen

Deko-lehdessä (6/2018) esiteltiin nimittäin (alla oleva kuva) kesämökki, jonka terassin kaide oli rakennettu vaijereista. Yritän nyt selvittää miten kaide on rakennettu ja kuka sen voisi valmistaa. Luultavasti päädyn tähän ratkaisuun, mikäli sille löytyy tekijä.

Näyttökuva 2018-8-12 kello 20.26.17

Glass House on nimensä mukaisesti lasitalo

Lasiseinien asennukseen meni aikaa pari päivää. Nyt kun seinät ovat paikoillaan, alkaa hahmottaa, miltä huvilassa tulee näyttämään.

Järven puoleinen seinä näyttää nyt tältä. Pariovien vasemmalla puolella on makuuhuone ja oikeassa laidassa näkyvä ovi on saunan ovi. Pariovet ja kaksi isoa ikkunaa kuuluvat olohuoneeseen.

Glass House lasiseinä rannan suuntaan

Pihan puoleinen lasiseinä näyttää vastaavasti tältä. Kuvassa vasemmalla näkyy eteisen ovi ja kaksi seuraavaa isoa ikkunaa kuuluvat ruokatilaan. Oikeassa reunassa oleva aukko on makuuhuoneen seinä, joka rakennetaan puusta.

Glass House lasiseinä

Tässä vielä näkymä saunaosaston suuntaan. Kuvassa näkyy eteisen ja saunan puuseinät. Niissä on nyt paneelit paikoillaan, mutta valmiit ne eivät vielä ole. Ulkopuolelle asennetaan rimat ja sisäpuolelle tulee villat sekä paneeli. Lattian eristys on myös melkein valmis. Lisäksi putket ja sähköt on osittain asennettu.

Glass House kuva sisältä

Tältä Glass House näyttää ulkoa päin.

Glass House terassi ja lasiseinät
Glass House pihan suunnalta

Mukavaa kesän jatko kaikille lukijoilleni!

terveisin, Minna

2 kommenttia artikkeliin ”Lasiseinät ja terassi on asennettu Glass Houseen

  1. Haponkestävää vaijeria saa Biltemasta tai Metaplanista (tukkuliike Orikedolla Turussa) ja vaijerinkiristyssakkeleita myös. Tolppia voi tehdä mikä metallifirma vaan. Meillä on mökillä vaijerit, mutta painekyllästetystä tolpat. Yksi vaihtoehto on tehdä terassinlevyiset portaat etupuolelle vrt eduskuntatalo, jolloin se madaltaa korkeaa terassia. Monilla tutuillamme on lasikaiteet mökillä. Luulimme niitä Sannan kanssa työläiksi puhdistaa, mutta eivät kuulemma ole. Voimia rakentamiseen, kesä 19 palkitsee. Tuure

    Tykkää

    1. Moikka Tuure, kiitti vinkistä. Täytynee jutella vielä rakennusvalvonnan kanssa ennen kuin näitä muutoksia uskaltaa itse lähteä tekemään. Paljon tässä on kaikenlaista mietittävää :) Sannalle terkkuja, Minna

      Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s