Satulavöiden asennus 60-luvun sohvaan

Tänään oli todella mukava päivä, sillä 60-luvun nahkasohvan entisöinti eteni ja vuorossa oli satulavöiden asennus.

Verhoilutarvikkeiden tilaaminen

Nykyään tilaan tarvikkeet netistä, koska vihaan kaupoissa juoksemista. Tai no en suorastaan vihaa, mutta en liiemmin siitä nautikaan. Pitkällisen etsinnän jälkeen löysin kaksi verhoilutarvikkeita myyvää yritystä: Verhoilija Eemeli ja Antiko.

Satulavöiden asennus vaatii melkoisen määrän kaikenlaista. Alla olevassa kuvassa on vasemmalta oikealle verhoiluvasara, sidontalanka, kasa nupeja, satulavyön kiristin, satulavyörulla ja mittanauha.

Verhoilutarvikkeet

Verhoilija Eemeli

Lohjalla toimii Verhoilija Eemeli, jolla on laaja valikoima verhoilutarvikkeita. Satulavyön asennus lähtee satulavyöstä, jota tilasin 18 metriä. Olin laskenut määrän riittävän juuri ja juuri sohvaani. En tosin ollut tilausta tehdessäni huomannut, että juutista valmistettu vyö on 7 cm leveää (2,5 €/m). Näin ollen tilaamani määrä oli yläkanttiin, joten nyt pitää sitten varmaan hankkia jostain lisää verhoiltavaa :).

Satulavyön kiristämiseen tarvitaan satulavyön kiristin (17,80). Satulavyö naulataan kiinni 13 mm pitkillä nupeilla, joita Eemeli myy 100 g:n pusseissa (3,50 / pussi). Pussissa oli omaan projektiini tarpeeksi nupeja ja niitä jäi ylikin.

Lisäksi vehoiluun suositellaan erityistä verhoiluvasaraa, jonka toinen pää on magneettinen, hinta Eemelissä 31,50 euroa. Ostin myös muovivartisen sorkkaraudan nupien nostamiseen (12 euroa). Tämä ei todellakaan ole mikään hervottoman kokoinen sorkkarauta, vaan ruuvimeisselin kokoinen vempain, jolla nupit saat helposti irti.

Siinä vaiheessa, kun etenen jousien kiinnittämiseen, tarvitsen tukevaa pellavaista sidontalankaa (500 g kerä/ 12,40), jota myös ostin. Lisäksi tarvitsen myöhemmässä vaiheessa myös taustapahvia, jonka hankin samalla kertaa Eemelistä (70×100 cm, 9,50).

Toimitusaika oli 2 päivää.

Antiko

Päädyin Antikoon etsiessäni zig-zag jousien kiinnikkeitä. Olin ensin tilaamassa täältä kaiken mahdollisen, mutta onneksi kävin Verhoilija Eemelin sivuilla vertaamassa hintoja. Antikossa on nimittäin melkoisen suolaiset hinnat. Antikosta ostin jousien kiinnikkeet (0,30 / kpl) ja harvaa juuttikangasta (leveys 102 cm, hinta 6,60 metri). Lisäksi neuloja, mittanauhan ja muuta pientä tarviketta.

60-luvun nahkasohvan entisöinti - satulavöiden asennus, MindyJBlog
Jousen kiinnike

Satulavöiden asennus

Istuimen leveys on 50 cm, joten satulavöiden asennus alkoi kolmen pitkän satulavyön kiinnittämisellä n. 7 cm:n välein runkoon. Naulasin satulavyön kiinni sohvaan toiseen päähän ja sen jälkeen vein koko vyövyyhdin sohvan toiseen päähän.

Satulavyön kiinnittäminen sohvan runkoon, MindyJBlog
Satulavyön kiinnittäminen

Kiinnitin satulavyön kiristimen ja kiristin satulavyön painamalla kiristintä ja satulavyötä polvella lattiaa vasten. Satulavyö on sopivan kireä, kun se soi. Satulavyön kiristämisessä kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei liian kireälle kiristetty satulavyö riko runkoa.

Koska satulavyö oli kireänä polveni alla, pääsin käyttämään kumpaakin kättä ja sain nupin suhteellisen helposti naulattua vyöhön kiinni. Jos vyötä joutuu pitämään toisella kädellä kiinni, tällöin vasaran magneettipäällä pitää löydä nupi kiinni vyöhön. Kokeilin tätä magneettipäällä työskentelyä ja nupi meni kyllä ihan mihin sattui…

Nupien naulaaminen sohvan runkoon, MindyJBlog
Nupien naulaaminen

Sen jälkeen pujottelin lyhyemmät satulavyöt ristiin pitkien satulavöiden kanssa. Satulavyö kannattaa leikata vasta sen jälkeen, kun kumpikin pää on naulattu kiinni runkoon. Kiristäminen on nimittäin huomattavasti helpompaa, kun satulavyön saa esim. polven alle. Muuten sitä joutuu pitämään kiinni toisella kädellä.

Tässä satulavyöt on kiinnitetty runkoon ja seuraava vaihe on sitten jousien kiinnitys lyhyempien satulavöiden päälle. Saa nähdä miten se onnistuu. Ongelmia voi syntyä vasemmalla näkyvän pitkän reunan kanssa, koska se on todella kapea ja kiinnikkeeseen pitää lyödä neljä naulaa kiinni.

60-luvun nahkasohvan entisöinti - satulavöiden asennus, MindyJBlog

Sillä välin kun asensin satulavyöt paikoilleen, mr H oli kuvaamassa uudella kamerallaan. Osa sisäkuvista on myös hänen ottamiaan, kiitos kuvista HB ❤️

Sohvan kunnostus, MindyJBlog

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s