Jouset ovat sohvan selkäranka

Jouset ovat sohvan selkäranka, näin ajattelin kiinnittäessäni zig-zag jousia kiinni 60-luvulta peräisin olevaan entisöitävään sohvaan. Muutaman tunnin ahertamisen jälkeen jouset oli kiinnitetty sohvaan ja nyt sohva on valmis verhoiluun.

Satulavyöt

Satulavyöt muodostavat sohvaan tukevan pohjan. Ne on aseteltava tasaisin välein ja lisäksi punottava toisiinsa, jotta pohjasta tulee tukeva.

60-luvun sohvassa ei aikaisemmin ole ollut satulavöitä, mikä ihmetyttää minua. Ilman satulavöiden tukea jouset ovat olleet melkoisella koetuksella. Ei ihme, että yksi oli irti ja pari muuta irtoamassa.

Nyt sohvassa on tukeva pohja, jonka päälle joutset oli hyvä kiinnittää. Voit lukea lisää satulavöiden kiinnittämisestä täältä.

Zig-zag jousien kiinnitys

Jousien kiinnitystä varten ostin tällaisia kiinnikkeitä. Aikaisemmat kiinnikkeet olivat heppoisemmat, sillä ne oli kiinni kolmella naulalla. Näihin kiinnikkeisiin tuli neljä naulaa.

Jousien kiinnitys sohvaan, kiinnike, MindyJBlog

Ostamani naulat olivat hieman liian pitkät (30 mm, kun ne aikaisemmin olivat 25 mm) ja niinpä ne tulivat osittain ulos riman alapuolella.

Ensimmäinen naulaus rikkoi puun ja mietin, että jos jatkan noilla pitkillä nauloilla naulaamista pian rima on ihan risa. Insinööri keinot keksii: puukapula kahdella kiristimellä kiinni riman alapuolelle ja rima pysyi ehjänä!

Jousien kiinnitys sohvaan, MindyJBlog

Kuten olin aavistellut, kiinnikkeiden kiinnitys sohvan etuosaan tuotti melkoisia ongelmia. Naulat vääntyivät milloin mihinkin suuntaan, koska tilaa naulaamiseen oli vähän ja jouduin aloittamaan alusta monta kertaa. Eikä ne naulat kaikki ihan suorassa ole vieläkään, mutta kaipa ne kiinnikkeet kiinni pysyy vaikka naulat on vähän vinksin vonksin.

Jousien kiinnitys sohvaan, MindyJBlog

Muutaman tunnin ahertamisen jälkeen sain jouset kiinnitettyä. Sen jälkeen sidoin jouset toisiinsa kiinni tukevalla pellavalangalla. Jousien sidonta pitää ne paremmin paikoillaan ja varmistaa, etteivät ne liiku sivuttain, vaan vain pystysuunnassa.

Jousien kiinnitys sohvaan, MindyJBlog

Naapuri taitaa olla seonnut

Parina viime päivänä olemme mr H:n kanssa ihmetelleet mitä ihmettä mökkinaapuri touhuaa mökillään. Yläkerran ikkunasta oli heitetty iso kasa vaatteita ja peitteitä ulos katolle, lisää vaatteita roikkui muidenkin ikkunoiden ulkopuolella. Sisältä kuului jonkin hälyttimen ääntä ja kolinaa. Mietimme, että nyt eivät asiat naapurissa ole kunnossa.

Mr H soitti hälytyskeskukseen, koska olimme huolissamme naapurin kunnosta. Hälytyskeskuksesta lähetettiin pari poliisia tarkistamaan tilannetta. Pollarit kiertelivät hetken talon pihalla ja kun ovea ei avattu, he häipyivät pois. Siis häipyivät ilman, että olivat tarkistaneet, että ihminen talon sisällä on kunnossa!

Pollarien lähdettyä vanha rouva ilmestyi yläkerran ikkunaan ja hän heitti lisää vaatteita ulos. Kun lähdimme kolmen tunnin kuluttua pois mökiltä, rouvalla oli ulko-ovi sepposen selällään. Toivottavasti hän on kunnossa.

Jatkan sohvan kunnostusta ja toivottavasti saan sen ennen joulua valmiiksi.

Hyvää joulun odotusta kaikille lukijoilleni,

Minna ❤️

P.S. Mikäli etsit itsellesi uutta sohvaa, lue vinkit uuden sohvaan hankintaan tästä.

2 kommenttia artikkeliin ”Jouset ovat sohvan selkäranka

    1. Jaa-a, hyvä kysymys! Tässä sohvassa on ollut jousitus enkä halunnut poistaa niitä. Jouset ovat vuosien saatossa löystyneet, joten lisäsin niitä tukemaan satulavyöt.

      Tykkää

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s