Korvasieniä etsimässä

Ei löytynyt yhtään korvasientä, joten tartuin kameraan ja kuvasin luontoa

Kävimme syömässä Fiskarsissa korvasienikeittoa ja siltä istumalta päätimme lähteä heti, kun pihan rakentaminen on valmis, metsästämään korvasieniä. Niinpä viime viikonloppuna suuntasimme Kirkkonummelle sienikorit mukanamme.

No mistä niitä sieniä sitten kannattaa etsiä? Hakkuuaukiot, hiekkaiset mäntymetsät ja nuoret kuusikot ovat parhaita paikkoja sienten löytymiselle. Niitä voi myös kasvattaa itse hautaamalla runsaasti sanomalehtiä noin puolen metrin syvyiseen kuoppaan. Kuoppa täytetään ja jäädään odottamaan satoa. Yleensä menee pari vuotta ensimmäisten sienten nousuun.

Olen tämän korvasienten kasvatustempun tehnyt parisenkymmentä vuotta sitten. Elintarviketiedon proffa kertoi luennolla korvasineten kasvattamisesta ja totta kai sitä piti kokeilla. Viikonloppulomalla vanhempieni luona kerroin kasvatusmetodista posket hehkuen ja isän kanssa käytiin kuoppaamassa sanomalehtiä maahan. Parin vuoden jälkeen satoa alkoi tulla. Ensin kerättiin 10 sientä ja loppujen lopuksi niitä tuli kolme ämpärillistä. Nyt odotan omaa satoa tulevaksi täällä Nöykkiössä. Vuosi vielä ja sitten nähdään onnistuiko temppu.

Kävelimme hakkuaukioilla, oli kuuma. Yhtään sientä ei tullut vastaan. Niinpä tartuin puhelimeen ja kuvasin nämä kuvat.


Olisi kiva kuulla lukijoideni onnea korvasienten metsästyksessä. Oletko sinä löytänyt korvasieniä? Minkälaisilta paikoilta?

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s