Neljä vinkkiä väreillä sisustamiseen

Kirjoitin neljä vinkkiä väreillä sisustamiseen, sillä olen itse hurahtanut väreihin.

Lähtökohtana kodissa käytettäville väreille voi olla taulu, pala kangasta tai muisto lapsuudesta. Värit herättävät voimakkaita tunteita, minkä vuoksi on tärkeää valita juuri itselle oikeat ja mieleiset sävyt. Reippaat värit piristävät tunnelmaa, kun taas rauhallisen tunnelman saa luotua lempeillä ja pastellisilla sävyillä.

Valaistus

Kodin valaistuksella on suuri merkitys valittaviin sävyihin. Jos kodissa on runsaasti luonnonvaloa, voi seinään valita melkeinpä minkä sävyn tahansa. Hämärämmissä tiloissa sitä vastoin sävyjen valintaan kannattaa perehtyä huolellisemmin ja käyttää apuna maalikaupan sävykarttaa tai tapettinäytettä. Jokainen väri on nimittäin omanlaisensa sen mukaan millaisessa tilassa ja valossa sitä katsotaan.

Tarkastele kotisi valaistusta –
mitkä värit miellyttävät sinua?

Etsi väriesimerkkejä vaikka luonnosta

Väreillä kotiin saa luotua persoonallisuutta ja pirteyttä. Värejä ja väriyhdistelmiä kannattaa etsiä luonnosta, sillä kukat, metsänvihreä ja vaikka meren sini ovat puhtaita ja kauniita värejä. Tai suunnata lankakauppaan ja valita omaa silmää miellyttävä väriyhdistelmä!

Oheiset väripaletit löydät TÄÄLTÄ.

Vinkit värien käyttöön kodin sisustamisessa

Valitse pääväri sitomaan kokonaisuus yhteen

Kotiin kannattaa valita rauhallinen pääväri, joka sitoo kokonaisuuden yhteen. Tämän jälkeen voi edetä pienempiin väripintohin ja yksityiskohtiin. Käyttämällä lämpimiä värejä voit tehdä tilasta kutsuvan, intiimin, kodikkaan ja lämpöisen – viileillä väreillä taas luodaan ilmavaa ja avaraa, jopa kylmän tuntuista tilaa.

img_0457

Käytä samansukuisia lähivärejä – luot tilaan lämpöä ja rauhaa

Jos kaipaat tilaan lämpöä ja rauhaa, käytä samansukuisia lähivärejä eri pinnoissa ja materiaaleissa. Harman sävyisen seinän kanssa pellavaiset tekstiilit sekä musta ja valkoinen tehosteväreinä toimivat hyvin.

img_0471

Vastaväreillä luot ryhdikkään tilan

Saat harmonisen ja raikkaan väriyhdistelmän, kun valitset värit väriympyrän vastakkaisilta puolilta. Vastakkaisvärit rinnakkain asetettuina korostavat toistensa kirkkautta ja intensiivisyyttä. Ne saavat sisustuksen hohtamaan lämpöä ja valoa.

img_0392

Kerää huomio vahvalla kirkkaalla väripinnalla

Kirkkaalla värillä huoneelle voidaan luoda uusi, raikas ilme. Käytä apunasi värin valintaan kuvia ja kirjoja. Ole myös rohkea, usein yllättävä valinta voi toimia erittäin hyvin.

img_0407

Kodin sisustamisessa kannattaa olla rohkea ja muistaa käyttää sävyjä! Mikäli olet kiinnostunut oranssin käytöstä sisustuksessa, voit lukea lisää TÄÄLTÄ. Vihreän käytöstä sisustamisessa voit lukea TÄÄLTÄ.

Onnea värien metsästykseen,

terveiset

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s