Mindyjblog

Bungalow-talo, sisustaminen, kirpputorit ja valokuvaus

Vihreä on elämän väri, sillä se on luonnon oma rauhoittava ja sopusointuinen väri. Sisustuksessa vihreä vaatii tilaa ympärilleen. Mitä vahvempi ja kylläisempi väri on, sitä enemmän tilaa se vaatii ympärilleen.

Elämän väri vaikuttaa terveyteen

Luonnon vehreys rauhoittaa ja lataa mieltä, on ihanaa kulkea luonnossa ja aistia eri vihreiden vaikutus omaan mieleen eri vuodenaikoina. Vihreä on elämän väri ja avaa meidät rakastamaan luontoa. Se on nousevan mahlan ja tuoreen, uuden kasvun väri. Keväällä ensimmäisten lehtien heleä vihreä virkistää ja kohottaa mielialaa. Puutarhassa vihreä on hallitseva pohjaväri, joka saa kukat loistamaan. Minkä värinen vihreä väri inspiroi sinua eniten? Kevään vaalea vai loppukesän tumma vihreä.

On havaittu, että omenanvihreä on erityisen hyvä tyynnyttämään kiihtynyttä tai shokissa olevaa mieltä sekä rauhoittamaan ylivilkkaita lapsia. Sammalenvihreä sopii hermovaivoihin ja sydänoireisiin. Luonnonvihreydellä on aina koko olemustamme tasapainottava vaikutus, minkä huomaa metsässä kävellessä. Mieli rauhoittuu, tulee voimaantunut olo. Myös vihreiden vihannesten syönti on hyvin suositeltavaa. Pyri nauttimaan ainakin kerran päivässä annos mahdollisimman tumman vihreää kaalia, parsakaalia, salaattia, nokkosia, voikukkaa, lehtikaalia, pinaattia, vehnänorasta. Lue lisää kasvisten käytöstä Sydänliiton sivuilta.

Vihreä sisustuksessa

Kirjoittaessani Neljä vinkkiä väreillä sisustamiseen pohdin vihreän käyttöä sisutuksessa. Koska vihreä on voimakas, aloitin sisustamisen vihreistä lasiesineistä. Keväällä kiersin kirpputoreja, kukkakauppoja ja sisustusliikkeitä keräten vihreitä lasiesineitä, jotka ovat nyt asetelmana kaapin päällä.

Vihreä väri sisustuksessa - MindyJBlog

Vihreät Kastehelmi-tuikut MindyJBlogMuurlan vihreä lasiesine MindyJBlogVihreä sisustuksessa MindyJBlog

Vihreää on käytetty paljon lukusaleissa ja kirjastoissa sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Vahvana ja hallitsevana värinä se tarvitsee ympärilleen paljon valkoista. Mitä vahvempi ja kylläisempi väri on, sitä enemmän tilaa se vaatii ympärilleen. Vihreän ja valkoisen yhdistelmästä syntyy raikas ja rauhallinen ilmapiiri, joka on kuin luotu makuuhuoneeseen.

Vihreä yhdistettynä valkoiseen

Sisustuksessa vihreää väriä kannattaa käyttää vastaväriensä kirkkaan oranssin, malvan ja punaisen kanssa. Oranssi tyyny vihreällä sohvalla tai kulhollinen punaisia omenia pöydällä smaragdin sohvan edustalla tuo pirteyttä ja samalla ryhtiä sisustukseen.

Vihreä yhdistettynä puisiin huonekaluihin antaa luonnon tuntua sisätiloihin, kuten alla olevista kuvista voi hyvin todeta. Vihreän värinen tehosteseinä korostaa asetelmaa ja ympäröivä valkoinen väri tekee sisustuksesta pirteän ja rauhallisen.

Viherkasvit on oiva tapa tuoda vihreää kodin sisustukseen. Huoneissa, joista avautuu näkymä puihin tai puutarhaan, elämän väri tihkuu ulkoa sisälle tuoden mukanaan oman energiansa ja kiehtovan sävynsä valistukseen.

img_0426

Lasiasetelman lisäksi olen miettinyt vihreää tapettia toiseen alakerran makuuhuoneeseen. Ruotsalaisella Tigron & Floydilla on rohkeita ja mielenkiintoisia tapetteja (vasen Skörd, oikea Kastanjeblad):

Ihastuin näihin tapetteihin, että nyt on melkeinpä pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Miten sinä olet käyttänyt vihreää sisustuksessa? Olisi kiva kuulla tavoista vihreän hyödyntämiseen sisustuksessa.

terveiset

 

 

KIITOS KOMMENTISTASI!

%d bloggaajaa tykkää tästä: