Elämän väri – vihreä sisustuksessa

Elämän väri on vihreä! Kirjoittaessani Neljä vinkkiä väreillä sisustamiseen postausta etsin netistä sisustuskuvia ja  löysin kuvan, jossa vihreää oli tuotu sisustukseen lasiesineiden avulla. Kuvat inspiroivat minua erittäin paljon ja keväällä kiersin kirpputoreja, kukkakauppoja ja sisustusliikkeitä keräten vihreitä lasiesineitä, jotka ovat nyt asetelmana kaapin päällä.

Vihreä väri sisustuksessa - MindyJBlog
Vihreät Kastehelmi-tuikut MindyJBlog
Vihreä sisustuksessa _ MindyJBlog
Muurlan vihreä lasiesine MindyJBlog
Vihreä sisustuksessa MindyJBlog

Vihreä väri rauhoittaa

Vihreä on elämän väri, nousevan mahlan ja tuoreen, uuden kasvun väri. Keväällä ensimmäisten lehtien heleä vihreä virkistää ja kohottaa mielialaa. Puutarhassa vihreä on hallitseva pohjaväri, joka saa kukat loistamaan. Vihreä on rauhallinen väri, se rauhoittaa ja tekee tilasta levollisen. Siksi sitä onkin paljon käytetty lukusaleissa ja kirjastoissa.

Vihreä yhdistettynä valkoiseen

Vahvana ja hallitsevana värinä vihreä tarvitsee ympärilleen tilaa. Lisäksi vihreään usein yhdistetään valkoista. Itse pidän tumman vihreästä huoneesta, jossa on vähän valkoista.

Vihreä sisustuksessa

Sisustuksessa vihreä toimii erinomaisesti vastaväriensä kirkkaan oranssin, malvan ja punaisen kanssa. Oranssi tyyny vihreällä sohvalla tai kulhollinen punaisia omenia pöydällä smaragdin sohvan edustalla tuo pirteyttä ja samalla ryhtiä sisustukseen.

Vihreä yhdistettynä puisiin huonekaluihin antaa luonnon tuntua sisätiloihin, kuten alla olevista kuvista voi hyvin todeta. Vihreä tehosteseinä korostaa asetelmaa ja ympäröivä valkoinen väri tekee sisustuksesta pirteän ja rauhallisen.

Viherkasvit – oiva tapa tuoda vihreää sisustukseen

Viherkasvit  on oiva tapa tuoda vihreää kodin sisustukseen. Huoneissa, joista avautuu näkymä puihin tai puutarhaan, vihreä tihkuu ulkoa sisälle tuoden mukanaan oman energiansa ja kiehtovan sävynsä valistukseen.

img_0426

Vihreät tapetit

Lasiasetelman lisäksi olen miettinyt vihreää tapettia toiseen alakerran makuuhuoneeseen. Ruotsalaisella Tigron & Floydilla on rohkeita ja mielenkiintoisia tapetteja. Lisäksi nykyisin voi valmistaa tapetin myös omasta valokuvasta, jolloin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Ihastuin näihin niin, että nyt on melkeinpä pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Miten sinä olet käyttänyt vihreää sisustuksessa? Olisi kiva kuulla tavoista vihreän hyödyntämiseen sisustuksessa.

terveiset

Yksi kommentti artikkeliin ”Elämän väri – vihreä sisustuksessa

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s