Tumman vihreä eteinen

Tumman vihreä eteinen tai oikeammin eteisen käytävä. Sellainen siitä sitten tuli, tumman vihreä. Valintaprosessi oli pitkä ja suunnitelmia käytävän sisustamiseen oli matkan varrella useita. Milloin mietin tapettia, milloin jotain vaaleaa sävyä. Mutta loppujen lopuksi eteisen käytävästä tuli tumma valkoisella katolla ja tammilattialla.

Tumman vihreä eteinen, käytävä, Bungalow-talo, Minna Jacobson

Miksi päädyin tumman vihreään väriin?

Vihreä on rauhallinen väri, se rauhoittaa ja tekee tilasta levollisen. Siksi vihreää onkin paljon käytetty mm. lukusaleissa, kirjastoissa ja juhlavissa tiloissa.

Kun pohdit vihreän käyttöä sisustuksessa, kannattaa tutkailla luontoa ja siellä esiintyviä väriyhdistelmiä. Voit löytää uusia upeita ideoita ja väriyhdistelmiä sisustukseen. Itse poimin tämän vihreän värin luonnosta, sillä rakastan metsän ja sammaleen syvää tummaa vihreää sävyä. Tumma sammal on kiehtova ja kutsuva, vai mitä sanot oheisen kuvan perusteella?

Tumman vihreä sammal, Karnaisten korpi, Lohja, Minna Jacobson
Kuva on peräisin Karnaisten korvesta, kuvattu syksyllä 2022 (kuvaaja minä itse)

Vihreä siirtymä, luontoarvot, kiertotalous, kestävä kehitys näkyy rakentamisessa ja sisustustussuunnittelussa. Vuosi sitten julkaistussa Forbon vuoden 2022 trendit-webinaarissa nousi esiin useita mielenkiintoisia trendejä, yksi oli luonnon siirtyminen sisätiloihin mm vihreänä värinä.

Olen pohtinut vihreän värin käyttöä sisustamisessa aikaisemminkin ja kirjoitin silloin ajatuksiani blogiini. Postauksen löydät oheisen linkin takaa Elämän väri – vihreä sisustuksessa.

Sisustussuunnitelman hahmottuminen

Mietin pitkään eteisen / alakerran käytävän sisustamista. Olin alunperin ajatellut tapetoida pitkän seinän kullanvärisellä tapetilla ja maalata loppuosan käytävästä lakritsin sävyllä eli samoilla materiaaleilla ja sävyillä, joita on käytetty sisääntuloaulassa. Mikäli olet kiinnostunut lukemaan lisää sisääntuloaulan sisustamisesta, voit lukea siitä postauksessani Tervetuloa kotiin ja eteiseen.

Bungalow-talo, eteinen, sisustussuunnitelma, Minna Jacobsonb
Eteisen kultainen tapetti, lakritsin sävy, melkein musta laattalattia ja sisalmatto.

Tumma vihreä alkoi kuitenkin hahmottua eteisen käytävän väriksi, kun sovitin yhteen kultaa, mustaa ja vaaleaa tammea. Alla on vielä mood board, jossa haluttu värimaailma.

Oikean vihreän sävyn löytäminen

Testasin vihreän eri sävyjä ensin SketchUpilla. Jo sen avulla huomasin, että tumman vihreät sävyt miellyttävät eniten ja sopivat parhaiten kokonaisuuteen.

Mutta, vihreän eri sävyjä on paljon eikä ole mahdollista SketchUpissa käydä läpi kaikkia mahdollisia sävyjä, ja lisäksi sävyjä on aina hyvä testata koemaalauksella itse kohteessa. Valo ja ympäristö nimittäin vaikuttaa sävyyn ja maali seinässä voi näyttää aivan erilaiselta kuin väriliuskassa. Niinpä keräsin kaikki rautakaupassa saatavilla olevat väriliuskat ja liimasin ne teipillä seinään. Katseltuani niitä viikon verran päädyin testaamaan kahta eri sävyä.

Tumman vihreä eteinen, sävyn valinta, Bungalow-talo, Minna Jacobson
Tumman vihreä eteinen, Tikkurila Maja, Tikkurila Luola, Bungalow-talo, Minna Jacobson
Testatut sävyt vasemmalta oikealle: S451 Maja ja M449 Luola. HUOM! Kuva on valottunut ylhäältä enemmän, kuvan alaosassa näkyy alkuperäinen seinän sävy (Mulperi).

Luola miellytti, mutta ei kuitenkaan ollut se mitä halusin. Loppujen lopuksi päädyin Luolaa tummempaan sävyyn eli N449. Maaliksi valitsin täyshimmeän Teknos Pro 5.

Tumman vihreä eteinen ❤️

Sisustamisessa mielenkiintoista on se, miten värit saavat tilan tuntumaan erilaiselta. Kuten työelämässä, myös sisustamisessa on hyvä siirtyä pois totutulta mukavuusalueelta ja kokeilla jotain täysin uutta materiaalia, väriä tai esinettä. Sisustaminen on luovaa työtä, jonka lopputulos motivoi tekijäänsä ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin työ.

Kiitos kun vierailit blogissani! Toivottavasti sait uusia ajatuksia omaan luovaan työhösi.

Hyvää kevättä 🤩, nautitaan auringonpaisteesta!

Minna, sisustussuunnittelija (OH + K Design)

Advertisement

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s