Tervetuloa kotiin ja eteiseen

Tervetuloa kotiin ja eteiseen, vihdoinkin voin esitellä kotimme uudistetun eteisen, jonka suunnitelman löydät täältä: Tervetuloa Bungalow-taloon. Eteinen on kodin käyntikortti ja toimii porttina ulkomaailmasta kotiin ja päinvastoin. Siksi eteisen sisustus ja käytännöllisyys ovat tärkeitä kodin kokonaisilmeen kannalta, eteiseen siis kannattaa panostaa.

Eteisen säilytysratkaisut

Eteisessä on usein tarpeen säilyttää ulkovaatteita, kenkiä ja muita ulkoiluvarusteita. Käytännölliset ratkaisut, kuten naulakko, kenkäteline ja säilytyslaatikot, auttavat pitämään eteisen siistinä ja järjestettynä. Eteisessä kannattaa olla myös peili (mieluiten kokovartalopeili), jotta ulos mennessä voi tarkistaa, että kaikki on OK. Valaistus on myös tärkeä ja siihen kannattaa panostaa.

Iso peili, eteinen, pyöreä matto, korituoli, Bungalow-talo, eteisen suunnittelu, sisustussuunnitelma, Minna Jacobson

Omassa kodissani eteisessä on suuri kaapisto, jossa on peililiukuovet. Kaapisto on kätevä sillä siinä on neljä eteisessä tarpeellista toimintoa: vaatteiden ja kenkien säilytys, peilit ja siivouskaappi tai muu säilytys. Lisäksi isot peilit avartavat tilaa, kuten yllä olevasta kuvasta huomaat.

Suosittelen tämän kaltaista ratkaisua kaikille eteisen säilytysongelmien kanssa kamppaileville :)

Eteisen sisustus ja pyöreä matto

Eteisen sisustuksessa voi käyttää luovuutta ja kertoa omasta sisustustyylistä. Sisustusta voi muokata mielenkiintoisella taululla, huomiota herättävällä koriste-esineellä tai upealla kasvilla.

Eteisen merkitys ulottuu pidemmälle kuin vain sisustukseen tai säilytysratkaisuihin. Eteisessä nimittäin riisumme tai puemme ulkovaatteet ja kengät. Lisäksi voi toisinaan olla tarpeen hengähtää rauhassa ennen eteenpäin siirtymistä, jonka vuoksi eteisessä on hyvä olla myös jonkilainen tuoli tai penkki istumista varten.

Eteisen sisustus, taulut, koriste-esineet, kasvit, pyöreä matto, Bungalow-talo, sisustussuunnittelu, Minna Jacobson

Kun lähdin suunnittelemaan eteistä, tavoitteenani oli luoda moderni ja lämminhenkinen tila, joka toivottaa tulijan tervetulleeksi. Sisustuselementeiksi valitsin taiteilija Hannu Nikanderin maalaaman seepra-aiheisen taulun, kevyen rottinkituolin, kasveja ja pyöreän sisalmaton. Miksi muuten päädyin pyöreään mattoon?

Pyöreä matto eteisessä, musta laattalattia, sisalmatto, eteinen, Bungalow-talo, Minna Jacobson

Pyöreä matto on mielestäni erinomainen sisustuselementti aulamaiseen tilaan, sillä se auttaa pehmentämään tilassa olevia kulmia ja luo pehmeämmän, virtaviivaisemman ilmeen. Vaaleanruskea karhea sisalmaton tekstuuri luo kerroksellisuutta ja lisää kivasti väriä melkein mustaan lattiaan. Lisäksi se pehmentää lasin ja peilipintojen kovaa ilmettä. Eli yhteenvetona: pyöreä matto on erinomainen tapa lisätä ilmavuutta, kerroksellisuutta, tyyliä ja väriä aulamaisen tilan sisustukseen.

Summa summarum: eteisellä on suuri merkitys kodin toimivuudessa ja ilmeessä. Se on tila, joka yhdistää kodin sisä- ja ulkotilat ja luo ensivaikutelman kodista. Eli siihen jos johonkin kodissa kannattaa panostaa.

Kiitos kun vierailit blogissani, toivottavasti palaat pian uudelleen.
Kerro ihmeessä jos voin auttaa sinua sisutukseen liittyvissä haasteissa. Saat minuun yhteyden sähköpostitse minna@mindyjblog.com

Sisustuksellisin terveisin,
Minna :)

Advertisement

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s