Eteisen sisustussuunnitelma – lattiamateriaalit

Bungalow-talon eteisen ja alakerran käytävän sisustussuunnitelma on osa projektityötä, jonka tein sisustussuunniteluopintoihini liittyen. Edellisessä postauksessani esittelin suunnitelmaa ja lupasin kertoa lisää mm. eteisen materiaalivalinnoista.

Suunnittelun kohde on vuonna 1976 rakennettu Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa. Talossa on kaksi kerrosta ja eteinen sijaitsee talon alakerrassa. Bungalow-talo remontoidaan myyntiä varten.

Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu

Eteisen sisustus ja säilytysratkaisut suunnitellaan toimiviksi ja tilaa säästäväksi. Lisäksi huomioidaan riittävä valaistus.

Bungalow-talon alakerta. Nöykkiö, Espoo. Sisustussuunnitelma eteinen, Minna Jacobson

Eteinen – kodin käyntikortti

Eteinen antaa ensimmäisen vaikutelman kodin tunnelmasta ja siitä, millainen koti ja sen asukkaat ovat. Eteisen perusteella voi päätellä paljon kodin tyylistä ja asukkaiden persoonallisuudesta. Siisti ja hyvin järjestetty eteinen antaa vaikutelman hyvin hoidetusta kodista. Jos eteisessä on runsaasti kenkiä, takkeja ja muita vaatteita hujan hajan, vaikutelma on toisenlainen.

Eteisen sisustus ja tyyli kertovat myös paljon kodin asukkaista. Esimerkiksi minimalistinen ja moderni eteinen antaa vaikutelman järjestelmällisestä ja minimalistisesta kodista, kun taas romanttinen ja värikäs eteinen voi viestiä persoonallisuudesta ja luovuudesta.

Yleisesti ottaen eteinen siis antaa ensivaikutelman kodin yleisestä ilmapiiristä ja siitä, millainen tunnelma kodissa vallitsee.

Eteinen – suunnittelun lähtökohdat

Bungalow-talossa on alkuperäinen tamminen mosaiikkiparkettilattia, joka on petsattu ja lakattu tumman ruskeaksi. Eteisestä johtaa portaat yläkertaan.

Alla olevat kaksi ensimmäistä kuvaa ovat vuodelta 2014, jolloin muutin Bungalow-taloon. Ylin kuva on otettu ennen kuin alakertaan rakennettiin yksi huone lisää (keskimmäinen kuva).

Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma
Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, alakerta

Alla oleva kuva on nykyisestä remontistamme, meneillään on portaiden kunnostus.

Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, eteisen remontti

Eteisen lattioiden remontointi

Alakerran käytävään haluttiin vaaleaa tammiparkettia ja eteiseen laattaa.

Tilasin kolme erilaista vaaleaa tammilankkua näytteeksi. Yksi vaihtoehdoista oli Bjelin Loshult, joka on 273 mm leveä vaaleaksi mattalakattu lankku. Olen aina ihastellut leveitä lankkulattioita ja nyt olin löytänyt kohtuuhintaisen vaihtoehdon. Päädyin siis tähän leveään lankkuun, jota kaiken lisäksi oli saatavilla heti varastossa (Värisilmä) 12% kampanjahintaan.

Alla olevassa kuvassa lattia on juuri asennettu.

Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, tammiparketti, Bjelin Loshult

Etsin eteiseen 60 x 60 cm rektifioitua laattaa. Ongelmia tuotti laatan väri, sillä en osannut päättää ottaisinko vaalean vai tumman laatan. Useiden SketchUp-kokeilujen jälkeen päädyin lähes mustaan TT Concept RC8C/Nero laattaan. Ostin poistoerän Värisilmästä, sillä laattaa ei enää valmisteta 60×60 cm koossa, ainoastaan 45 x 45 koossa. Saumojen väriksi valitsin mustan värin, jolloin lattiasta tuli tasavärinen.

Alla löydät kuvia laatan asennuksesta ja valmiista lattiasta.

Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, TT concept Nero, musta rektifioitu laatta, 60 x 60
Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, TT concept Nero, musta rektifioitu laatta, 60 x 60
Bungalow-talo (Kuten haluatte) Nöykkiössä Espoossa, Minna Jacobson, sisustussuunnittelu, eteisen sisustussuunnitelma, TT concept Nero, musta rektifioitu laatta, 60 x 60, laattojen saumaus

Vaalea tammiparketti muutti käytävän ilmettä juuri haluttuun suuntaan ja myös eteisen musta laatta. Olemme erittäin tyytyväisiä valittuihin materiaaleihin 😊 Kuvat ovat nyt kortilla, koska alakerrassa remontti jatkuu. Huomenna, 28.2.2023, saan vihdoin ja viimein suojapaperit pois lattioilta ja saan eteisen siihen kuntoon mihin sen olen suunnitellut.

Kiitos kun vierailit blogissani 😊 Saat uusia vinkkejä sisustamiseen sähköpostiisi seuraamalla blogiani tai Instragamissa ohpluskdesign.


Mikäli kaipaat apua oman eteisesi sisustamiseen, ota yhteyttä minna@mindyjblog.com.

Advertisement

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s