Meille tulee Bambino

Kyllä, luit aivan oikein. Meille tulee Bambino. Ajatus lähti tästä kuvasta, jonka löysin kirjoittaessani juttua oranssista sisustuksessa.

eteinen-oranssi, Orla Kiely, MindyJBlog
Orla Kielyn penkki

Penkki on irlantilaisen Orla Kielyn suunnittelema ja sitä on ollut myynnissä Fab.comissa. Aivan ihastuttava huonekalu, jonka mielellään olisin ottanut omakseni. Harmi vaan, että se on myyty loppuun. Lisäksi hinta on huikeat $800, joten Suomeen tuotuna se olisi maksanut aivan liian paljon. Mutta turhaan sitä on jossitella, koska penkkiä ei enää ole saatavilla.

Orlan suunnittelema penkki muistuttaa kovasti 50-luvun puhelinpenkkiä. Menin Toriin katsomaan, mitä siellä on tarjolla. Ei mitään kiinnostavaa, haluamaani puhelinpenkkiä en siis löytänyt. Siispä jatkoin hakua Googlesta sanalla penkki ja päädyin Fasetin sivuille, joka on antiikki, design ja sisustusliike Hollolassa. Löysin Bambinon!

Tuoli on Ilmari Lappalaisen Askolle vuonna 1955 suunnittelema Bambino-tuoli (mallinumero 2429). Asko-lehdessä Ilmari Lappalainen kertoi tuolista näin: ”Ei siis varsinainen lepotuoli eikä pikkutuoli, vaan tuoli, jossa olisi helppo istua ja joka sopisi myös kahvipöydän tuoliksi.” (Asko-lehti 1/1956).

Samaisessa lehdessä kerrotaan, että tuolin runko ja istuimen kehys ovat koivua, tuolin selkä ja istuin vaneria. Istuimessa on vaahtokumipehmuste. Runko on värjäämössä saanut kolme eri lakkakerrosta ja pintakäsittelyn. Tuoli on alunperin verhoiltu 50-luvulle tyypillisellä nukkapintaisella verhoilukankaalla.

Ostamassani tuolissa on keinonahkapäällinen, joka kuvassa näyttää aavistuksen oranssilta, mutta on kuitenkin ruskea. Päällys on kulunut ja tuolin runko on maalattu useampaan otteeseen, joten pinta on hieman epätasainen.

Kunhan tuoli tulee meille aloitan sen kunnostamisen. Kankaaksi olen valinnut Lauritzonin Bouvet no 8 oranssin kankaan, joka kuuluu Simply Modern -kokoelmaan.

Bouvet on rouhea ja rohkea pisteornamenttikangas. Bouvetin värivaihtoehdoissa herkullisen kirkkaat värit yhdistyvät luonnolliseen pellavasävyyn. Vepsäläisellä kangas maksoi 83 euroa/m.

Tuolin rungosta poistetaan maali kuumailmapuhaltimella ja hiomalla, jonka jälkeen se petsataan tummalla pähkinäpetsillä ja lakataan kolmella lakkakerroksella. Lue lisää Bambino-tuolin kunnostus.

terveiset

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s