Pikku- ja Länsi-Mustasaari Suomenlinnassa

Ensimmäistä kertaa tuli lähdettyä lauttarannasta oikealle Pikku- ja Länsi-Mustan suntaan ihan vaan silkasta uteliaisuudesta ja se todellakin kannatti. Upeita maisemia ja mahtava keväinen ilma, vaikka vielä kuukausien mukaan ollaankin talvessa.

Tässä ilmakuva saarista, jossa siis kävin kuvaamassa eilen (18.2.2017).

pikku-mustasaari-copy

Matkalla Suomenlinnaan

Minulle Helsinki on yhtä kuin meri, matkustajalaivat, Eteläsatama Essi Renvallin Rauhanpatsaineen ja Tuomiokirkko. Asuessani Helsingissä kävelin säännöllisesti Ullanlinnan rantaa pitkin ja nautin kauniista Helsingistä ja näkymästä Suomenlinnaan. Ei tarvitse mennä ulkomaille kuvaamaan, tässä pala kaunista Helsinkiä.

HelsinkiTuomiokirkko HelsinkiMustasaari Suomenlinna

Pokemon GO

Viime kesänä Pokemon GO lanseerattiin Suomeen ja Suomenlinnaan tulvi Pokemonin metsästäjiä. Syy kansanvaellukseen on se, että siellä on noin 50 pokestoppia eli paikkoja, joista saa haettua lisää Pokémon-palloja. Lisäksi alueella on pokémoneja, joita näkee muualla Helsingissä harvoin.

Suomenlinnaan oli vielä syyskuussakin todella vaikea päästä, sillä pelaajia saapui tuhansia ja monesti jonot lautalle olivat pitkät. Nyt kuitenkin meno oli jo rauhoittunut, tosin vieläkin pelaajia oli liikkeellä.

Pikku-Mustasaareen pääsee lauttalaiturin vierestä kulkevaa Pikku-Mustan siltaa pitkin.

Pokemon Go Suomenlinna_mg_3061_mg_3065

Pikku-Mustasaari

Kun Suomenlinnan Rannikkotykistörykmentti vuonna 1972 muutti Pikku-Mustasaaresta pois, Suomenlinna siirtyi siviilihallintoon. Puolustusvoimien yksiköistä ainoastaan Merisotakoulu jäi Suomenlinnaan ja toimii edelleen vanhalla paikallaan.

Mustasaari Suomenlinna

_mg_3072Mustasaari SuomenlinnaMustasaari Suomenlinna

Länsi-Mustasaari

Länsi-Mustasaaressa sijaitsi Helsingin ilmapuolustus vuosina 1939-1940. Mutta ennen kaikkea täältä on upeat näkymät sekä Suomenlinnan pääsaarelle että myös avomerelle. Ilmeisesti saarella olevat kerrostalot ovat vuokra-asuntoja.

Mustasaari Suomenlinna

Mustasaari SuomenlinnaMustasaari Suomenlinna

Mustasaari SuomenlinnaMustasaari Suomenlinna

Mustasaari SuomenlinnaMustasaari Suomenlinna

Länsi-Mustasaarelta on kivat näkymät Harmajan majakalle ja itse Suomenlinnan pääsaarelle. Lisäksi sieltä näkyy hyvin Suomenlinnan telakka ja venesatama. Kaiken kruunasi kuitenkin mahtava sää ja kauniit joutsenet syömässä saaren rannassa.

Harmajan majakkaHarmajan majakkaMustasaari SuomenlinnaMustasaari SuomenlinnaMustasaari Suomenlinna

Kannattaa seuraavalla Suomenlinnan retkellä poikeita näillä pienillä saarilla. Mukavaa kevään odotusta,

terveiset

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s