Nahan ompeleminen sohvaan

Nahan ompeleminen ei loppujen lopuksi ollut niin vaikeaa kuin pelkäsin.  Olen lopputulokseen tässä ensimmäisessä vaiheessa erittäin tyytyväinen. Nahka kankaineen päivineen on kiinnitetty sohvaan ja sohva on jälleen kasattu. Seuraavaksi on edessä tämän projektin vaikein etappi eli sohvatyynyjen ompeleminen. 

Sohvan tukikangas kirpparilta

Olin ajat sitten ostanut Fida kirpparilta kaksi Vallila Interiorsin verhoa enkä ollut keksinyt niille mitään käyttöä. Ne eivät sopineet alakerran makkariin ja olen miettinyt kankaan käyttämistä sohvatyynyihin, mutta jotenkin en vaan ole tyynyprojektissa päässyt eteenpäin. 

Sohvan etureunassa oleva nahka peittää ainoastaan etureunan ja tyynyjen alla on nahkaan kiinni ommeltu kangas. Yleensä käytetään edullista valkaisematonta lakanakangasta, mutta nyt päätin ottaa Fidasta ostetun kankaan käyttöön. 

Alla olevassa kuvassa on repaleinen vanha kangas mallina uuden leikkaamista varten. Kannattaa muuten säilyttää kaikki puretut osat malliksi, pääsee huomattavasti helpommalla kuin itse arvuuttelemalla kokoa ja mallia. 

Valilla Interiorsin verhot päätyivät sohvaan

Sohvatyynyjen alapuolelle tulee samaa kangasta, mutta niissä on kukkien lisäksi linnut :) Jos kyllästyn mustiin sohvatyynyihin, voin heivata ne mäkeen ja alta paljastuu kukkaketo… Tai kääntää tyynyt toisin päin.

Nahan leikkaaminen ja ompeleminen

Ennen nahan leikkaamista piirsin kangasliidulla vanhan nahkamallin mukaan ääriviivat nahkaan ja sen jälkeen leikkasin sen erittäin terävillä paksun kankaan leikkaamiseen tarkoitetuilla Fiskarsin Amplify saksilla.

Oikeilla välineillä onnistut!

Oikeilla välineillä tarkoitan neulaa, teräviä saksia, tarpeeksi paksua ompelulankaa ja liitua sekä ompelukonetta. Nämä tarvitaan nahan ompelemiseen.

Nahan ompelemiseen on olemassa kolmiokärkinen nahkaneula. Ostin neulat Eurokankaasta. Koska ostamani nahka on melko paksu kaksinkerroin, valitsin neuloista kaikkein paksuimman eli koon 100. Huomasin kylläkin myöhemmin, että 90 koko menee paremmin paksusta nahasta läpi!

Ennen palojen ompelemista testasin ompelemista ylimääräisellä kaksinkertaisella nahkapalalla. Ensin luulin, että ompelukone hyytyy jo alkumetreille, mutta poweria lisäämällä neula upposi tasaisesti nahkaan ja jälki oli erittäin hyvä. Uskalsin siirtyä varsinaisten palojen ompeluun. 

Sohvan palat paikoilleen

Olin erittäin tyytyväinen sen jälkeen, kun olin ommellut nahkapalat toisiinsa kiinni ja nahan kiinni kankaaseen. Pakkasin kamat kassiin ja ajoin Lohjalle kunnostamaan sohvaa. 

Ensin kiinnitin nahan rungon alapuolelle kiinni, jonka jälkeen pingotin kankaan kireälle ja kiinnitin sen rungon takaosaan kiinni.
Sitten sekä kangas että nahka kiinni rungon sivulle. 
Lopuksi selkänoja ja käsinojat paikoilleen. 

Ehkä jossain vaiheessa kadun sitä, että en kunnostanut koko sohvaa. Nyt siinä tosin on myös vanhaa alkuperäistä tallella. Nahan ompeleminen ei ole niin vaikeaa kuin alunperin pelkäsin. Mielessä on monenlaista nahasta tehtävään juttuun :)

Jos olet kiinnostunut sohvaprojektista, lue lisää täältä.

Tänään satoi lunta ja naapurissa on yhä edelleen ovi ja ikkunat auki. 

Minna ❤️

P.S. Mikäli etsit itsellesi uutta sohvaa, lue vinkit uuden sohvaan hankintaan tästä.

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s