Työskentely vihreässä työhuoneessa inspiroi

Työskentely vihreässä työhuoneessa inspiroi todella paljon. Muutama piristävä lisäväri, valkomusta matto ja valkoinen kaapisto raikastavat sisustusta. Ja viherkasvit luovat kodikkuutta puhdistaen samalla ilmaa.

Työskentely vihreässä työhuoneessa inspiroi
Uusi vihreä väri ja uusittu sisustus työhuoneessa piristää kummasti

Vihreä sisustuksessa

Elämän väri – vihreä sisustuksessa postauksessani kirjoitin muun muassa siitä, että vihreä tekee tilasta levollisen ja mieltä rauhoittavan. Vihreää käytetäänkin usein lukusaleissa ja kirjastoissa sekä sairaaloissa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Itse olen huomannut vihreän rauhoittavan, mutta samalla myös inspiroivan. On todella mukavaa työskennellä työhuoneessa, jossa seinien väri on muu kuin niin yleisesti käytetty valkoinen.

Vihreä väri hallitsee vaatien tilaa ympärilleen

Vahvana ja hallitsevana värinä vihreä tarvitsee tilaa ympärilleen. Vihreään yhdistetään usein valkoista, joka raikastaa ja piristää. Alla olevissa värikartoissa vihreää on yhdistetty vastaväreihin ja rinnakkaisiin väreihin, jotka toimivat myös erinomaisesti vihreän kanssa.

Työhuone ennen remonttia

Tyttäreni muutti Lontooseen syksyllä 2020 ja huone vapautui omaan käyttööni. Huoneen seinät oli maalattu paperinsävyisellä valkoisella maalilla ja huoneessa oli muun muassa Ikean työpöytä ja -tuoli. Huone toimi kaikenlaisen tavaran säilytyspaikkana ja siellä oli myös tyttären vanha sänky.

Työhuoneen kunnostus vaihe 1, tyhjennys
Työhuoneen kunnostus vaihe 1, tyhjennys. Sänky on myyty pois

Huone on näin jälkeen päin ajateltuna melko tylsä, mutta työntekoa piristi iso ikkuna ja lintujen, oravien ja ketun puuhailu metsässä. Jaksoin istua valkoisessa huoneessa muutaman kuukauden ja sitten alkoi muutos! Ensi tyhjennettiin ja sen jälkeen sisustettiin.

Työhuoneen kunnostus vaihe 2, kirjahylly ja uusi matto
Työhuoneen kunnostus vaihe 2, kirjahylly ja uusi matto

Tyhjennyksen jälkeen mökillä ollut matto ja yläkerran makuuhuoneessa ollut kirjahylly siirtyivät työhuoneeseen. Kuten huomaat, työhuone toimi myös ylimääräisen tavaran säilytyspaikkana mm. tuolin, jota olen kunnostanut nyt lähemmäs kolme vuotta :(

Yllä olevassa kuvassa näkyvä muutos oli hyvä alku, mutta ei kuitenkaan riittävä. Työskentely valkoisessa tilassa tympi, kaipasin väriä ja vihreä alkoi vallata ajatuksiani. Muutaman viikon pohdinnan jälkeen päätin toteuttaa haaveeni vihreästä työhuoneesta.

Vihreän värin valinta työhuoneeseen

Valo ja sen vaihtelu päivän mittaan muuttavat värejä. Vaalea seinä näyttää aamuauringossa oranssilta, päivällä neutraalilta ja illan hämärtyessä harmaalta. Tämän vuoksi koemaalaus ja värin arviointi erilaisissa valoissa onkin tärkeää.

Vihreän värin valinta työhuoneeseen, Hemmo
Värikokeilua Hemmo-kissan kanssa. Sävyt oikeasta vasempaan: T1420, T1415 ja T1408.

Valitsin koemaalaukseen kaksi tummaa ja yhden vaalean vihreän. Maalatut koealueet olivat noin puoli metriä leveitä ja metrin korkuisia. Näin väriä oli tarpeeksi iso pinta, jotta sen toimivuudesta huoneessa sai hyvän ymmärryksen. Annoin värin kuivua kunnolla ja maalasin pariin otteeseen, jotta väriä oli tarpeeksi ja vaalea peittyi kunnolla.

Alunperin suunnittelin maalausta keskellä olevalla T1415 -sävyllää, mutta päädyin loppujen lopuksi oikealla reunalla olevaan T1420-sävyyn. Maali on kiilloltaan puolihimmeä, jolloin seinässä olevan muhkut ja paukamat näkyvät vähemmän.

Vihreä työhuone alkaa olla valmis

Tältä työhuoneeni näyttää nyt. Työpistettä piristää muutama taulu ja Granitista ostamani Begboard, jonka käsittelin petsillä ja Osmo colorin vahoilla ruskeaksi.

Työskentely vihreässä työhuoneessa inspiroi, tuunattu Granitin Begboard
Tuunattu Granitin Begboard

Yllä olevassa kuvassa olevan taulun maalasin pari vuotta sitten. Myös hyllykössä oleva valokuva on itse kuvattu. Perhostaulun ostin 20 vuotta sitten Kustavista keräkirpparilta. Mielestäni se sopii vihreään huoneeseen erinomaisesti viherkasvien kanssa.

Persian Leopard -valokuvatapetti energisoi

Vihreät seinät eivät mielestäni olleet tarpeeksi kiinnostavat, vaan työhuoneeseen vaadittiin myös annos räväkkyyttä ja energiaa. Etsin netistä potentiaalisia viidakkoaiheisia tapetteja ja oheinen Persian Leopard -valokuvatapetti löytyi Photowallista.

Työskentely vihreässä työhuoneessa inspiroi, Persian Leopard valokuvatapetti, Photowall
Vihreä rauhoittaa ja leopardikuvio energisoi

Valokuvatapetin asentamiseen tarvittiin kaksi henkilöä ja aimo annos tarkkuutta, jotta kuviot saatiin kohdistettua ja saumat tiiviisti kiinni. Parin tunnin jälkeen tapetti oli seinässä. Minulle oli melkoinen yllätys, että Photowall-tapetti tuli yhtenä rullana eli vuodat piti leikata irti toisistaan. Onneksi omistan hyvät sakset.

Työhuoneeseen tulee vielä muutoksia, mutta jo nyt siellä on mukava työskennellä.

Kiitos kun piipahdit blogissani! Mukavaa kevään odotusta 😊 Nähdään taas!

Minna ❤️

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s