Kullanvärinen tapetti – mikä Bambino-tuolin väriksi?

Kullanvärinen tapetti eteisessämme on belgialaisen Omexcon valmista KAL 20-tapetti. Tapetti on kaksivärinen ja tuo seinään elävyyttä, mielestäni tekstuuri muistuttaa betonia.

Omexco Kaleidoscope KAL 2040 -tapetti, kullanvärinen tapetti
Omexco Kaleidoscope KAL 2040 -tapetti

En ole aikaisemmin käyttänyt kultaa sisustuksessa ja yllätyin, kun huomasin, että oranssinvärinen Bambino-tuoli näytti onnettomalta sen omalla paraatipaikalla.

Oranssi Bambino-tuoli, kullanvärinen tapetti
Oranssi Bambino riitelee sen ympärillä olevien värien kanssa

Mielestäni ongelmana on se, että vaatekaappi on tumman harmaa (sävy on lakritsi) ja talon kantavat palkit taas on aikoinaan käsitelty tumman ruskeaksi. Näin ollen Bambino-tuolia ympäröi kulta, tumma harmaa ja ruskea, joiden joukkoon kirkas oranssi ei mielestäni sovi.

Kulta ja sitä täydentävät värit

Kun perehdyin tarkemmin kullan kanssa soveltuviin väreihin, opin seuraavaa: Kulta sopii erittäin hyvin yhteen hiilen tai liuskeen harmaan, suklaanruskean, täyteläisen oliivinvihreän ja tummanruskean tai beigen kanssa.

Myös valkoinen toimii, mutta tällöin on hyvä valita lämmin sävy, jotta kontrasti ei näytä liian viileältä. Luonnonvalkoinen, joka on lämmitetty punaisella, ruskealla tai harmaalla pohjasävyllä, kuten säämiskällä, norsunluulla tai tuhkanvalkoisella, sopii hyvin yhteen kullan kanssa.

Metalliset kullanväriset pinnat voivat vaihdella suuresti, joten on hyvä harkita huolellisesti minkä värisiä huonekaluja ja kankaita yhdistää kultaan.

Värikokeiluja

Ohessa on kolme eriväristä aniliininahkaa, joiden avulla muutin Bambino-tuolin väritystä ja samalla testasin värin sointuvuutta kultaiseen tapettiin. Nahkojen värit ylhäältä alas ovat: ruskea, tumma harmaa ja musta.

Näiden värikokeilujen perusteella olen päätymässä tumman harmaaseen väriin. Kun jatkamme remonttia edemmäs käytävälle, maalaan samalla nyt ruskean tukipalkin tumman harmaaksi. Näin tumma harmaa kehystää seinää ja luo raamin Bambino-tuolille.

Kiva kun piipahdit blogissani. Pääset seuraamaan tuolin muutosta myöhemmin keväällä, kun olen saanut nahan Italiasta.

Mukavaa kevään odotusta!
Minna

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s