Sisustussuunnittelu – mood boardin suunnittelu ja rakentaminen

Mood boardin suunnittelu ja rakentaminen on osa sisustussuunnittelua, sillä mood boardin avulla sisustussuunnittelija kuvaa asiakkaalleen tiettyä tyyliä tai konseptia, josta asiakas on kiinnostunut. Mood board voi olla fyysinen tai digitaalinen. Fyysisen mood boardin hyviä puolia on erilaisten materiaalien aistiminen, digitaalisen helppo toteutus.

Sisustussuunnitteluopintoihini liittyen sain tehtäväksi maskuliinista tyyliä kuvaavan mood boardin rakentamisen. Opettaja rohkaisi tekemään fyysisen mood boardin, etsimään materiaaleja kirpputoreilta ja olemaan rohkea toteutuksen suhteen. Moad boardin koon tuli olla vähintään A3.

1. Maskuliininen tyyli – ominaispiirteet

Ensimmäinen vaihe oli selvittää minkälainen maskuliininen tyyli on. Etsin mm. Pinterestistä ja netistä maskuliinista tyyliä kuvaavia kuvia ja kirjoituksia. Löytämiäni kuvia voit käydä tutkimassa Pinterestissä Interior styles -taulussa. Taulussa löytyy myös muita sisustustyylejä, jotka liittyvät sisustussuunnitteluopintoihini.

Maskuliinisen tyylin esikuvaksi valikoitui 33bY arkkitehtien suunnittelema ukrainalainen huoneisto. Huoneisto on malliesimerkki maskuliinisesta tyylistä: tumma väripaletti, puu, erilaiset metallit, nahkaiset kalusteet ja rouheat pinnat. Väriä tummaan sisustukseen tuovat muutamat värikkäät yksityiskohdat.

2. Väripaletti

Maskuliiniseen väripalettiin valitsin neljä väriä: perusvärit valkoinen ja musta sekä tehostevärit ruskea ja sininen. Mustasta ja sinisestä väripaletissa on kaksi erilaista sävyä.

Mikäli teet fyysisen mood boardin, väripaletin voi tehdä rautakaupoissa saatavilla olevista väriliuskoista, digitaalisesti mood boardin voi tehdä Photoshopissa tai postaamalla kuvat väreistä suoraan blogiin, kuten yllä.

3. Materiaalit

Mood boardissa olevat näytteet erilaisista materiaaleista auttavat asiakasta luomaan mielikuvan tyylistä. Mood boardissani olevat materiaalit ovat pääosin löytyneet kirppareilta, ainoastaan nahka, laatat ja kivi ovat peräisin kotoani. Löysin kirpputorilta siis turkista, koruja, sinistä lankaa, sinisiä nappeja, rohdinpellavaa, valkoista villalankaa, Zaran mekon, puisen rasian ja boardin taustana olevana tapetin.

Maskuliinen tyyli, sisustussuunnittelu, mood board, väripaletti, materiaalit
Maskuliininen tyyli – materiaalit

Mood boardin teko haastoi luovaa puoltani, sillä en löytänyt kirppareilta kaikkia materiaaleja, niinpä mm. kudoin minimaton pellavasta ja villalangasta.

4. Kuvat

Kuvien avulla tuodaan esiin maskuliininen tyyli erilaisissa huoneissa, kalusteissa, valaisimissa ja koriste-esineissä. Kuvan koko, asemointi taulussa ja malli korostavat sanomaa, jota kuvalla halutaan kertoa.

Omassa boardissani isoin kuva on fiiliskuva, jossa on Furninovan massiivinen sohva kuvattuna sementistä valetun rakennuksen edustalla. Lisäksi mood boardissa on kuvia huonekaluista ja jo aikaisemmin esillä olleesta ukrainalaisesta huoneistosta.

Maskuliinen tyyli, sisustussuunnittelu, mood board in suunnittelu ja rakentaminen
Mood Board – maskuliinen tyyli

Mood boardin teko oli todella hauskaa ja sisäistin samalla maskuliiniselle tyylille ominaiset piirteet. BTW, pohjana on vanha maalauspohja. Jos käytät sprayliimaa kuvien ja näytteiden kiinnittämiseen, voit hyödyntää pohjaa usean erilaisen mood boardin rakentamiseen. Pohjana voi käyttää myös kapalevyä, pahvia tai muuta tukevaa materiaalia.


Kiitos kun vierailit blogissani, jossa voit tämän vuoden aikana seurata sisustussuunniteluopintoihini liittyviä projekteja.

Tilaa uusimmat postaukset suoraan sähköpostiisi. Tilauslomakkeen löydät sivustoni alaosasta.

Ihanaa pääsiäistä🐣
Minna

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s