Como-järvi

Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa lähellä Sveitsin rajaa sijaitsee Como-järvi. Pääsin sinne työmatkalla kesällä 2009. Koska aikaa oli vain kaksi päivää ja valtaosa ajasta kului työssä, päätin lähteä veneellä Argegnoon ja se oli todella hyvä päätös, sillä järveltä on todella mahtavat näkymät.

lake como kartta
Como-järven kartta

Matka veneellä Comosta Argegnoon kesti noin tunnin ja veneestä näki todella hyvin vuoren rinteellä oleviin kyliin.

Jäin pois Argegnossa, jossa oli tunti aikaa tutustua kylään ja käydä juomassa kahvia satamassa olemassa pienessä kahvilassa.

Comossa asuu 85 000 asukasta. Ilmasto Comolla on välimerellinen. Kesät ovat lämpimiä ja lämpötila kohoaa usein yli +30 asteen, kuten ollessani Comossa. Oli todella kuuma, mutta vesipullo mukana selvisi hyvin helteestä. Kuuma ilma päivällä aiheutti jokaisena iltapäivänä ukkosen, joka myllersi tunnin ja sen jälkeen alkoi taas aurinko paistaa. Talvella sää on leuto lämpötilojen pysytellessä useimmiten reilusti plussan puolella.

Como-järvi on vuosikymmenien aikana kohottanut suosiotaan ja se on suosittu kansainvälisten julkkisten parissa. Maisemat ovat Comon rannoilla uskomattomat mihin vuodenaikaan tahansa ja niistä saa hyvän kuvan vain vierailemalla Comon kaupungissa.

_MG_0128

Tekijä: Minna

Aloitin MindyJ -blogin kirjoittamisen 2013, ensin Bungalow-talosta ja nyt Glass House -huvilan rakentamisesta. Lisäksi minulla on Finnish Nature -niminen blogi, jossa juttua ja erityisesti kuvia Suomen luonnosta. Löydät sen osoitteesta https://minnajacobson.com

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s