Como-järvi

Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa lähellä Sveitsin rajaa sijaitsee Como-järvi. Pääsin sinne työmatkalla kesällä 2009. Koska aikaa oli vain kaksi päivää ja valtaosa ajasta kului työssä, päätin lähteä veneellä Argegnoon ja se oli todella hyvä päätös, sillä järveltä on todella mahtavat näkymät.

lake como kartta
Como-järven kartta

Matka veneellä Comosta Argegnoon kesti noin tunnin ja veneestä näki todella hyvin vuoren rinteellä oleviin kyliin.

Jäin pois Argegnossa, jossa oli tunti aikaa tutustua kylään ja käydä juomassa kahvia satamassa olemassa pienessä kahvilassa.

Comossa asuu 85 000 asukasta. Ilmasto Comolla on välimerellinen. Kesät ovat lämpimiä ja lämpötila kohoaa usein yli +30 asteen, kuten ollessani Comossa. Oli todella kuuma, mutta vesipullo mukana selvisi hyvin helteestä. Kuuma ilma päivällä aiheutti jokaisena iltapäivänä ukkosen, joka myllersi tunnin ja sen jälkeen alkoi taas aurinko paistaa. Talvella sää on leuto lämpötilojen pysytellessä useimmiten reilusti plussan puolella.

Como-järvi on vuosikymmenien aikana kohottanut suosiotaan ja se on suosittu kansainvälisten julkkisten parissa. Maisemat ovat Comon rannoilla uskomattomat mihin vuodenaikaan tahansa ja niistä saa hyvän kuvan vain vierailemalla Comon kaupungissa.

_MG_0128

KIITOS KOMMENTISTASI!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s